Hoidised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tomatimöks, mida valmistada jääkidest (3)

Evelin Ilves, 8. detsember 2019 08:31
TomatimöksFoto: PantherMedia/Scanpix
Kuidas siis ikkagi ülejäävat toitu taaskasutada? Magusatest puuviljadest tulevad moosid ja kastmed, köögiviljadest aga hurmavad möksid, mis kõigi hoidistamist hindavate perede toidulaudadel uhkusega aukohale asetatakse ning võrratuid, miljoneid erinevaid maitseelamusi pakuvad. Seisnud tomatitest aga saab nii meie kui ka paljude teiste kultuuride üks lemmikuid – tomatimöks.

Vaja on

1,5 kg tomateid, tükeldatud

1 kg sibulat, hakitud

Balsamiäädikat pisut

Meresoola ja suhkrut maitse järgi

Juurde võid lisada kas paprikat või basiilikut,

või kuivatatud/soolatud/külmutatud seeni,

või suvikõrvitsat või baklažaani või porgandeid või ürte või vürtse.

Või neid kõiki korraga!

Tee nii

Keeda madalal kuumusel vähemalt tund, aga kauem on parem. Maitse ja konsistents muutuvad iga poole tunni lisandumisega. Kui on aega, võiks too pott päev läbi tasakesi mulksuda ja tulemus on imeline!

Head nautimist!

Ja ikka armastust teie padadesse ja südameisse!

Samal teemal

05.01.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: lihtne luksus, mis aitab kell 5 ärgata
22.12.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: prantsuse jõuluhalg kastanikreemiga. Mercí, France!
15.12.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: jõulukapsad mango ja mandariinidega
12.12.2019
EVELIN ILVES: ajatu jõuluklassika ei maitse ammu enam õigesti...