Vegan toidud

Mahe kinoa-köögiviljasupp (3)

Tiina Lebane, 17. detsember 2019 07:56
Mahe kinoa-köögiviljasuppFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne köögiviljasupp saab kreemisust kuumas puljongis purunevatest valgetest ubadest, samas lisavad kinoaterad parajalt tekstuuri. Maitsestamiseks võid soovi korral lisada sortsukese õunaäädikat. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Keskmine sibul
2 tk Keskmine porgand
2 tk Sellerivars
1 purk Valged oad vees (400g)
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
1 purk Purustatud tomatid ürtidega (400g)
750 ml Aedviljapuljong
2 tk Loorberileht
0.5 dl Kinoa
1 tl Prantsuse või vahemere ürdisegu
Sool
Must pipar
Värsked ürdid serveerimiseks

Valmistamine

1. Koori sibulad ja porgandid ning haki kaussi ribadeks, lõika samasse sellerid õhukesteks viiludeks.

2. Loputa oad, nõruta ja vala teise kaussi. Puhasta küüslauk ja haki peeneks ubade juurde.

3. Kuumuta poti põhjas õlis hakitud sibulat, porgandit ja sellerit 5–6 minutit, kuni need hakkavad pehmenema. Lisa oad ja hakitud küüslauk ning kuumuta veel 2–3 minutit. Lisa tomatid, puljoing ja loorberilehed, lase keema tõusta ja hauta madalal tulel umbes 15 minutit.

4. Lisa kinoa ja kuivatatud ürdisegu ning hauta 10–15 minutit või kuni kinoa on pehme. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel puista peale värskeid ürte, eriti hästi sobivad tüümian ja pune. 

Samal teemal

24.11.2019
VEGAN JÕULULAUAS: 10 lihtsat ja maitsvat retsepti taimse toidu sõpradele