Tahiini-pohla-brownie`d Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
6. detsember 2019, 10:32

Tahiini-pohla-brownie’d

Brownie-kook on tulnud ja jäänud! Selle õigupoolest lihtsa šokolaadikoogi õnn on see, et väikeste lisandustega saab temast mitmeid eriilmelisi kooke. Nõnda on selles retseptis tummise šokolaadi kaaslasteks hapukad pohlad ja mahe tahiini, mis küpsetamise päeval jääb koogi pinnale õrnalt krõbeda kattena. Kuna kook on niiske, siis järgmisel päeval on krõbedus küll kadunud, kuid kook on endiselt väga maitsev. 
Koostisosad
150 g Või
150 g Tume šokolaad
2 tk Muna
2 dl Suhkur
1 dl Nisujahu
3 spl Kakaopulber
2 dl Pohlad värsked või sügavkülmutatud
1 dl Hele tahiini
2 spl Mesi

Valmistamine

16 tk

1. Tükelda või ja šokolaad kastrulisse ja lase pliidil tasasel tulel üles sulada. Sega ühtlaseks ja tõsta jahtuma.

2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Vooderda kõrgete servadega koogivorm (umbes 20 x 30 cm) küpsetuspaberiga.

3. Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks (3–4 minutit). Lisa toasoe või-šokolaadisegu ja sega läbi, väldi kloppimist. Sega jahu ja kakaopulber ning sõelu osade kaupa muna-võivahu hulka. Sega rahulikult tõstes, et tainas püsiks õhulisena. Lõpuks sega hulka pohlad ja vala tainas kohe (eriti, kui kasutad külmutatud marju) vormi.

4. Mõõda tahiini ja mesi kaussi, sega hoolikalt läbi ja jaga lusikaga siia-sinna taina peale. Tõmba lusika kumera pinnaga vaba käega laiali.

5. Küpseta ahju keskel 20–25 minutit. NB! Ära üle küpseta, vaid pigem jäägu tainas keskelt võbelema – jahtudes muutub kook tihkemaks nagunii. Lase vormis maha jahtuda ja lõika tükkideks.