MurumunadFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
27. detsember 2019, 06:00

SAADAME VANA AASTA ÄRA! Neli nutikat, ent lihtsat ja kerget suupistet

Pärast suurt jõulusöömaaega võiks aastavahetuspidu mööduda pisut kergemalt. Näksime head-paremat, naudime mõnusat seltskonda, teeme olnud aastale sooja kallistuse ja võtame uue aasta vastu rõõmuhüüetega!

Murumunad 

Murumunad Foto: Ragne Värk

20 tk

  • 100 g suitsukana
  • 200 g toorjuustu
  • 3 tl riivleiba
  • 50 g tugevama maitsega juustu (peenelt riivituna)
  • näpuotsatäis pipart
  • paneerimiseks värsket tilli (peeneks hakituna)

Tükelda suitsukana ja sega kokku ülejäänud ainetega. Pane segu 15 minutiks külmkappi tahenema. Vormi segust pisikesed pallikesed ja keeruta neid hakitud tillis. Hoia rohelisi trühvleid serveerimiseni külmkapis.


Aja kokkuhoiuks võid need valmis teha juba eelmisel päeval!

Krõmpsuv roheline sinihallitusjuustukastmega 

Krõmpsuv roheline sinihallitusjuustukastmega Foto: Ragne Värk

1 vaagnatäis

  • brokolit
  • kalamarja
  • väike peotäis pähkleid (hakituna)
  • Kaste:
  • 150 g Kreeka jogurtit
  • 35 g sinihallitusjuustu

Kastme valmistamiseks sega komponendid kannmikseris ühtlaseks massiks. Kui soovid tugevamat sinihallitusjuustu maitset, lisa seda rohkem.
Haruta brokoli väiksemateks õisikuteks, jäta kindlasti külge ka mahlased varred. Lao brokoli vaagnale ja vala peale meelepärases koguses kastet. Lisa kalamari ja pähklid ning serveeri.
Kui kastet jääb üle, kasuta seda dipikastmena!


Valmista vahetult enne või 2–4 tundi enne külaliste saabumist.

Pasteet ja moos 

Pasteet ja moos Foto: Ragne Värk
  • juuretisesaia
  • toasooja võid (soovi korral)
  • (pardimaksa)pasteeti
  • pohla- või jõhvikamoosi (hästi sobib ka Piesta õunastroop)

Viiluta sai ja lõika viilud omakorda kolmeks. Soovi korral määri saiadele või ja seejärel pasteet. Lisa moos ja tüümian. Kõige viimasena raputa peale musta pipart.


Tee saiad valmis maksimaalselt tunnike enne külaliste saabumist.

Ühe ampsu pannkoogid 

Ühe ampsu pannkoogid Foto: Ragne Värk


40–50 tükki

Pannkoogitainas:

  • 1 muna
  • 75 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 150 g hapukoort

Serveerimiseks:

  • toorjuust + külmsuitsulõhe + wakame
  • toorjuust + krevett + kurgiribad

Pane kõik taina komponendid kaussi ja vispelda ühtlaseks seguks. Prae pannil õlis valmis pisikesed pannkoogid. Lase jahtuda.
Vahetult enne serveerimist määri pannkookidele pisut toorjuustu ning kata suitsulõhe ja wakame-vetika või kreveti ja kurgiribadega. Raputa peale musta pipart ja serveeri!

Küpseta pannkoogid valmis juba hommikul. Katted lisa vahetult enne külaliste tulekut.

Küpsiselõõts 

Küpsiselõõts Foto: Ragne Värk


20 tk

  • 60 Valeri küpsist
  • paksemat moosi, šokolaadivõid või sidrunivõiet (lemon curd)

Kreem:

  • 150 g toasooja toorjuustu
  • 50 g valget šokolaadi
  • 0,5 tl sidruni riivitud koort

Sega toorjuust kausis lahti ja sulata šokolaaditükid veevannil. Sega sulatatud šokolaad toorjuustu ja sidrunikoorega ühtlaseks massiks. Otsi välja ühesuurused küpsised. Kolm küpsist ühest «lõõtsast» peaksid olema umbes sama suurusega.
Tõsta kreem pritskotti. Tee kreemiga ringike mööda küpsiseäärt. Keskele (kreemiga katmata osale) tõsta moosi, šokolaadivõid või sidrunivõiet. Kata küpsisega ja tee samamoodi veel üks kiht. Hoia küpsiselõõtsu serveerimiseni jahedas.


Valmista päev enne või vähemalt kuus tundi enne külalistele pakkumist!