300 g Külmutatud marjasegu
2.5 spl Tuhksuhkur
Kaneel näpuotsaga
6 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Suhkur
400 g Kreeka jogurt
8 tk Piparkook
BESEEKÜPSISED
3 tk Munavalge
2 dl Suhkur
0.5 tl Valge veini äädikas
1.5 tl Maisitärklis
Õli plaadi määrimiseks
Valmistamine
Kuuele-kahekslae
1. Valmista esmalt beseeküpsised. Kuumuta ahi 100 kraadini. Pane küpsetuspaber ahjuplaadile ja määri õliga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur samal ajal vahustamist jätkates. Kui vaht on läikiv ja elastne, lisa äädikas, sõelu hulka maisitärklis ning mikserda õrnalt läbi.
2. Pane vaht kondiitripritsi ja pritsi ahjuplaadile väikesed tupsud. Pane ahju ja kuivata 1-1,5 tundi või kuni tupsud on täiesti kuivad.
Pane sulanud marjad ja tuhksuhkur kastrulisse ning kuumuta madalal kuumusel kuni tuhksuhkur on sulanud. Kuumuta veel 5-7 minutit kuni moos pakseneb. Võta pliidilt ja lase jahtuda.
3. Vahusta koor suhkruga pehmeks vahuks, lisa Kreeka jogurt ja vahusta tugevaks vahuks. Pane pokaalide või suure kausi põhja kiht beseeküpsiseid, tõsta peale pool kreemist ja peeneks pudistatud piparkook, ning pool marjadest. Tõsta peale ülejäänud kreem ja marjad. Pane peale beseeküpsised ja serveeri kohe.
Kommentaarid (0)