Taimetoidu retseptid

Peedi-metspähklileib (1)

Tiina Lebane, 4. detsember 2019, 08:09
Peedi-metspähklileibFoto: Jaan Heinmaa
See on lihtne, aga oi kui maitsev vormileib, mis ei vaja kergitamist. Taina tegemine käib kiiresti ja edasi küpseb päts ahjus juba ise. Sepikujahu annab leivale mõnusa maitsenüansi, kuid võid selle asendada ka täisteranisu- või täisteraspeltajahuga. Nipp! Pakenda leivapäts näiteks küpsetuspaberisse ja vii sõbrale jõulukingiks!

Koostisosad
250 g Suurem peet
3.5 dl (Isekerkiv) nisujahu
2 dl Rukkijahu
1 dl Sepikujahu
1 tl Sooda
1 tl Sool
1 dl Päevalilleseemned
2 dl Terved metspähklid
5 dl Keefir või hapupiim
1 dl Tume toidusiirup

Valmistamine

1 päts

1. Koori peet ja riivi jämedalt.

2. Mõõda suurde kaussi kokku kõik kuivained. Lisa ka päevalilleseemned ja pähklid ning sega läbi. Lisa riivitud peet, keefir ja siirup ning sega kiiresti tainaks. Kummuta tainas vormi, silu pealt ühtlaseks ja puista veidi (jämedamat) jahu peale. Küpseta ahju keskel umbes 90 minutit. Lase jahtuda 15 minutit vormis, seejärel tõsta koos küpsetuspaberiga restile räti alla jahtuma. Naudi soojalt!  

Samal teemal

7. detsember 2019, 09:36
Küpsetatud ricotta oliivide ja parmesaniga