Kolme seemne näkileivadFoto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
3. detsember 2019, 07:07

Kolme seemne näkileivad

Vahvalt krõmpsuvates näkileibades annavad seemnetriole lisaks maitset ka magusa mekiga mandli- ja maisijahu. Just see viimane teeb leivakesed mõnusalt rabedaks ega lase neil päris puruks pudiseda. Määri peale värske purustatud küüslauguga segatud hummust, ehi mõne ürdilehekesega ja tore suupiste rõõmustab suurt hulka sööjaid. Või paki karpi ja võta kingituseks kaasa! 
Koostisosad
2 dl Maisijahu
0.5 dl Tšiiaseemned
1.5 dl Kõrvitsaseemned
1 dl Päevalilleseemned
0.5 tl Sool
2.5 dl Vesi
0.5 dl Oliiviõli

Valmistamine

2 plaaditäit

1. Pane ahi 150 kraadi peale sooja. Aseta küpsetuspaberilehed kahele ahjuplaadile.

2. Sega kausis kokku kõik kuivained. Lase vesi keema ja vala siis koos õliga kuivainetele. Sega tihedaks tainaks.

3. Jaga tainas kaheks ja tõsta ahjuplaatidele. Aseta tainaportsjonile veel üks küpsetuspaber ja rulli see kahe paberi vahel õhukeselt ahjuplaadile laiali. Võta pealmine paber ära.

4. Küpseta näkileibasid ahju keskmisel siinil üks plaat korraga umbes 50 minutit. Küpsemisaja keskel võta korraks ahjuks välja ja lõika näkileivaplaat meelepärase kujuga – ruudu, ristkülikud, kolmnurgad – tükkideks. Ahju tagasi pannes aseta küpsetusplaat astme võrra kõrgemale siinile ja küpseta, kuni näkileivad on kenasti jumekad. Tõsta koos küpsetuspaberiga restile jahtuma ja pane ka teine plaaditäis ahju.