Karriheeringavõileivad Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
12. detsember 2019, 07:47

Karriheeringavõileivad (1)

Rohke karriga maitsestatud heeringas majoneesiga kuulub ilmeksimatult võileibade kuningriigi Taani köögiklassikasse. Karripulbrit lisades otsusta ise, kas paned rohkem, või isegi veel rohkem, sest heeringa enda tugev maitse lubab karrit kaunis uljalt kasutada. Retseptis antud kogusest saad 4 tugevat võileiba, aga võid teha ka väiksemaid või lausa tikuleibu. Ja miks mitte ka nii, et pakid karriheeringa kenasti purki, paned juurde muu vajamineva ja võtad külla minnes kingituseks kaasa. Ahjaa, karriheeringavõileib on õige mõnus amps ka uusaastahommikul! 
Koostisosad
5 tk Muna
3 tk Mahedamaitseline heeringafilee, nt matjes
1 tk Väiksem hapu õun
1 tk Punane sibul
4 spl Paks majonees
2 spl Paks hapukoor
3 tk Karripulber
4 tk Suur rukkileivaviil
Või leivale määrimiseks
Purustatud must pipar
Salatilehed
4 tl Väikesed kapparid
Hakitud roheline sibul

Valmistamine

1. Keeda munad kõvaks (8 minutit). Jahuta külmas vees, koori.

2. Pühi heeringafileedelt majapidamispaberiga õli või marinaad maha ja patsuta kuivaks. Lõika fileed õhukesteks ribadeks. Lõika kaks muna munalõikuriga risti ribadeks. Teised kolm muna lõika õhukesteks viiludeks. Koori õun ja lõika väikesteks tükkideks. Koori sibul ja lõika õhukesteks rõngasteks.

3. Sega kausis heeringa- ja munaribad ning õunatükid, majonees, hapukoor ja karripulber.

4. Määri leivaviiludele võid, jaga peale munaviilud, sibularõngad ja karriheeringas ning keeruta veskist paar keerdu pipart peale. Rebi salatilehed väiksemaks ja tõsta koos kapparitega leibadele. Kui soovid, puista peale ka hakitud rohelist sibulat.