Koorene räime-kartulivorm suitsuse juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
5. detsember 2019, 10:39

Koorene räime-kartulivorm suitsuse juustuga (9)

Kui küpsetad koorekastmes üheskoos kartuleid, räimi ja suitsumekiga juustu, siis saab sellest sündida ainult midagi väga head! Isegi sedavõrd head, et passib ka pühadelauale tõsta.  

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + kala sooldumiseks 1-2 tundi + ahjus 30–40 minutit

Koostisosad
400 g Räimefilee
0.5 dl Jäme meresool
10 tk Keskmine kartul (u 700-750g)
2 tk Sibul
150 g Kadaka juust viiludena
3 dl Toidukoor 20%
1 spl Nisujahu
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
30 g Või

Valmistamine

1. Aseta räimfileed kihiti soolaga anumasse ja lase külmkapis maitsestuda 1–2 tundi.

2. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks (20 minutit).

3. Puhasta räimefileed majapidamispaberiga soolakihist. Koori kartulid ja lõika umbes 0,5 cm viiludeks. Koori sibul, lõika pooleks ja viiluta.

4. Määri ahjuvorm seest võiga, pane ahi 200 kraadi peale sooja.

5. Aseta kartuli- ja sibulaviilud, räimefileed ja juustuviilud kihiti vormi. Võid näiteks laduda vormi põhja kõigist ühe kihi ja ülejäänud püstiselt teiseks kihiks, nii saad huvitavama välimusega vormiroa. Sega koore hulka jahu, sool ja pipar ning vala vormi. Aseta õhukesed võiviilud peale ja tõsta vorm ahju.

6. Küpseta 30–40 minutit, kuni pind on kenasti küps ja kuldpruun. Lase enne söömist 10–15 minutit tõmmata.