Lihatoidu retseptid

JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT 2.12: tex-mex-plaadipannkook, et ootamatuid päkapikke kostitada 

Tiina Lebane, 2. detsember 2019, 10:18
Tex-mex-plaadipannkookFoto: Jaan Heinmaa
See on maitsev ühendus tuttavatest maitsetest koos põnevate nüanssidega. Kasutada võid nii tako- kui ka salsakastet, kusjuures mõlemaid on saada mahedamana ja teravamana. Tex-mex nüansi suurendamiseks pigista serveerides pannitäiele laimimahla peale. Suur ja pontsakas plaadipannkook sobib ühtmoodi hästi nii argiroaks kui ka nädalalõpu hõrgutiseks, pealegi jätkub sellest korraga paljudele sööjatele. 

Koostisosad
PANNKOOGITAINAS
7.5 dl Piim
3 tk Muna L suurus
3 dl Nisujahu
1 dl Maisijahu
1 tl Sool
0.5 tl Suhkur
TEX-MEX-TÄIDIS
500 g Hakkliha (50%sea-, 50% veiseliha)
1 tk Suur sibul
1 pk Santa Maria tako maitseainesegu
1 purk Santa Maria tako- või salsakaste (230g)
1 purk Mehhiko konserv, maisi, herne ja paprikaga (u 340g)
1 purk Kidney oad vees (400g)
200 g Riivitud juust
15 tk Kirsstomat
Peale tšillihelbed, purustatud pipar, värsked ürdid

Valmistamine

16-20 tk

1. Esmalt sega kokku pannkoogitaina koostisained ja jäta täidise valmistamise ajaks paisuma.

2. Prae hakkliha pannil läbi. Haki sibul peeneks, lisa pannile ja lase pehmeks küpseda. Lisa maitseainesegu, tako- või salsakaste, Mehhiko konserv ning loputatud ja nõrutatud oad. Kuumuta 3–4 minutit.

3. Pane ahi 225 kraadi peale sooja. Kata kõrgema servaga ahjuplaat küsetuspaberiga ja vala pannkoogitainas plaadile. Jaga täidis lusikaga tainale ja „sikuta“ laiali, nii et seda jätkuks ühtlaselt kogu plaadile. Raputa peale riivjuust, poolita tomatid ja tõsta juustule. Puista peale veidi tšillihelbeid ja purustatud musta pipart. Küpseta ahju alumises kolmandikus 25–30 minutit.

4. Lase umbes 10 minutit rahuneda ja lõika tükkideks. Kaunista meelepäraste ürtide ja laimiviiludega.