DhalFoto: PantherMedia/Scanpix
India köök
1. detsember 2019, 11:39

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: punane läätseroog dhal India köögist – hea siis, kui sajab jääd (2)

Ja kuna taevast hakkas jääd sadama, jagan teiega täna üht väga lihtsat, aga maitsvat ja soojendavat toitu, millest sai meie lapse lemmik juba siis, kui ta oli vaevalt kahene. India punane dhal.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1.5 klaas Punased läätsed
4 klaas Vesi
1.5 tl Sool
3 spl Ghee
1 tl Vürtsköömne seemned
1 tl Jahvatatud kurkum
5 cm Väike kaneelitoru
1/4 tl Cayenne pipar
1/4 tl Ingveripulbr
1/4 tl Jahvatatud koriander
1/2 tl Sinepiseemned
5 tk Nelk

Valmistamine

Kuumuta ghee  paksu põhjaga pannil ning viska sinna sisse kõik vürtsid, sega tasakesi ja lase oma ninal tunda, kuidas nende aroom avaneb ja võimsamaks muutub. Hoidu kõrvetamast!

Edasi sega sinna sisse loputatud läätsed (või leotatud herned), lisa vesi ja natuke soola ning hauta pehmeks.

Parem, kui annad roale aega hästi aeglasel tulel mõnuleda (tund-kaks), maitse saab täiuslikum. Aga kui on kiire, saab roog umbes 20 minutiga söömiskõlbulikuks.

Võta kõrvale paksu maitsestamata jogurtit ja natuke mõnd vürtsmoosi ning hea soojendab roog ongi valmis.

Ikka armastust teie padadesse ja südameisse!