Maitselt lihtne ja kodune, talvist hõngu lisamas pohlad ja kaneel. Foto: Kristi Rebane
Küpsetised
27. november 2019, 11:46

Mõnus külma ilma küpsetis: talvine pohla-kodujuustuvorm

Juba vähem kui kuu on jäänud talvise pööripäevani, mis tähendab, et juba mõne nädala pärast hakkavad päevad taas pikemaks venima, hurraa! Ainult head uudised kõigile neile, kellel Eesti talvine pimedus suunurgad alla veab või meele nukraks teeb. Ja selle ajani saab ennast kenasti aastalõpu toredustega piisavalt tegevuses hoida.

Või hoopis kodus mõni küünal põlema süüdata, raamat kätte võtta ning diivaninurgas teetassiga kvaliteetaega veeta. Ja kodujuustuvorm kiirelt kokku segada ning ahju lükata, et tuba mõnusa küpsetuslõhnaga täita.

Lihtne pigem vähemagus pohla-kodujuustuvorm sobib nii kohvi kõrvale kui ka hommikusöögiks – valgurikkad muna ja kodujuust sekundeerimas toitainerikkale toortatrajahule. Maitselt lihtne ja kodune, talvist hõngu lisamas pohlad ja kaneel. Mõnus külma ilma küpsetis!

Pohla-kodujuustuvorm

  • 380 g klassikalist kodujuustu
  • 50 g hapukoort
  • 3 muna
  • 100 g toortatra- või täistera nisujahu
  • 100 g rafineerimata suhkrut
  • 0,5-1 tl kaneeli
  • 200 g pohli
  • 2 sl kookoshelbeid

Valmista vormi nii:
Sega kodujuust hapukoore, munade, jahu, suhkru ja kaneeliga ühtlaseks. Lisa 2/3 pohladest ning vala 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi. Puista peale ülejäänud pohlad ja kookoshelbed ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 25-30 minutit, kuni vorm on pealt jumekas. Lase enne sööma asumist veidi taheneda. Vorm on hea nii leigelt kui ka jahtunult.

Vaata blogipostitust SIIN.