Joogid

Põnevamalt porgandist: soojendavate vürtsidega porgandi-piimakohvijook (1)

Kristi Rebane, 28. november 2019 14:31
Vahukooremütsiga jook annab välja magustoidu mõõdu.Foto: Kristi Rebane
Porgand on meie toidulaua sagedane kaaslane, lisades taldrikule värvi nii suvel kui ka talvel. Pakume välja, mida uut ja hõrku oma tavaliste lemmikute asemel sellest vitamiine täis juurikast valmistada.

Soojendavate vürtsidega porgandi-piimakohvijook
Ehk oled märganud sügisel kohvikute menüüs vürtsikat kõrvitsa-latte’t? Talvised
vürtsid sobivad kuuma joogi sisse imehästi ka koos porgandimahlaga. Vahukooremütsiga annab jook välja magustoidu mõõdu.

Vaja läheb (neljale):

  • 3 dl naturaalset porgandimahla
  • 4 dl piima
  • 2 dl kanget kohvi
  • 0,5 tl kaneeli + veidi serveerimiseks
  • ⅓ tl jahvatatud kardemoni
  • veidi riivitud muskaatpähklit
  • 1–2 sl + 1 tl suhkrut
  • 1 dl vahukoort

Valmista porgandi-kohvijooki nii:
1. Kalla potti kokku porgandimahl, piim ja kohv ning kuumuta vispeldades.
2. Lisa potti ka vürtsid ja maitse järgi suhkrut ning kuumuta vispeldades veel minutike.
3. Vahusta koor 1 tl suhkruga pehmeks vahuks.
4. Vala jook nelja kuumakindlasse klaasi (nii paistab kena värv paremini välja), tõsta peale vahukoort ja raputa üle kaneeliga. Serveeri kohe.

KA NII VÕIB!
Vürtside asemel võid kasutada ka 1 tl valmis piparkoogimaitseainet.

Joogid valmivad 10 minutiga!

Samal teemal

05.02.2020
Tervislik ja mahlane: toorjuustuträpsuline porgandikook
22.01.2020
Killuke Hispaaniat snäkilaual: Padróne piprad ehk pimientos de Padrón
16.11.2019
Põnevamalt porgandist: karjuse pirukas porganditekiga
20.10.2019
Toit kaheks päevaks: kõrvits patta nii supis kui risotos