Soojendab ja täidab kõhtu: mehhikopärane hakklihasupp terakese tšilliga
, 26. november 2019 11:17
Supp koos terakese tšilliga soojendab keha ja täidab hästi kõhtu.
Foto: Kristi Rebane
Selle tummise supi maitse viib sind Mehhiko radadele! Supp koos terakese tšilliga soojendab keha ja täidab hästi kõhtu. Seda saab retsepti järgi veidi rohkem, kui üheks õhtusöögiks vaja, kuid targem on seda teha just selline kogus, sest nii saad konservid tervenisti ära kasutada. Järgmisel päeval võid osa suppi endale ka lõunasöögiks tööle kaasa võtta.
Vaja läheb:
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 300 g veisehakkliha
- 1 sl tomatipastat
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl paprikapulbrit
- 0,5–1 tl tšillihelbeid
- 400 g konserv punaseid ube
- 400 g konserv tükeldatud tomateid
- 4 dl kuuma vett
- 200 g konserv- või külmutatud maisi
- soola-pipart
- õli praadimiseks
Serveerimiseks:
- hapukoort
- maitserohelist
Valmista suppi nii:
1. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista poti põhjas kuumas õlis hakkliha koos sibulaga ja maitsesta soolaga. Lisa küüslauk, tomatipasta ja vürtsid ning kuumuta veel minutike.
2. Nõruta ja loputa oad ning lisa koos tomatite ja veega potti. Lase neil 10 minutit podiseda ja timmi siis maitse soola-pipraga parajaks.
3. Lisa supile mais ja tõsta pott tulelt. Supp maitseb hästi hapukoore ja maitserohelisega.