Pastavorm baklažaani ja seentega Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
3. detsember 2019, 07:50

Pastavorm baklažaani ja seentega

Taimses pastaroas on seeni ja baklažaane nii roa sees kui peal. Tomatikaste annab maitset ja mahlasust. Et valmistada täis taimset toitu, võib mascarpone juustu tomatikastmest välja ja mozzarella peale panemata jätta. Lihtsuse ja kiiruse huvides võib tomatikastmeks kasutada mõnd poest ostetud pastakastet.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
40 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Baklažaan
3 spl Rapsiõli
300 g Pasta
250 g Šampinjonid v metsaseened
125 g Mozzarella
Basiilikulehed
TOMATIKASTE
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Rapsiõli
1 spl Tomatipüree
2 prk Tükeldatud tomatid (a 400g)
3 spl Köögiviljapuljong
1 tl Suhkur
1 tl Kuivatatud pune
0.25 tl Tšillihelbed
100 g Mascarpone v toorjuust
Sool
Must pipar
Basiilik

Valmistamine

1. Valmista esmalt tomatikaste. Haki sibul ja küüslauk ja prae õlis 2 minutit. Lisa tomatipüree, tükeldatud tomatid, puljong, suhkur, pune ja tšillihelbed. Hauta 15 minutit kaane all. Lisa mascarpone ja basiilik, sega kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika baklažaan õhukesteks viiludeks. Pane ahjuplaadile küpsetuspaberile, pintselda õliga ja raputa peale soola. Küpseta 15 minutit või kuni viilud on pehmed.

3. Vahepeal keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele al dente. Viiluta seened ja prae pannil õlis 2-3 minutit.

4. Suurenda ahju temperatuur 225 kraadini. Sega pasta, tomatikaste, pool baklažaanist ja seentest ja pane ahjuvormi. Lõika mozzarella viiludeks ja jaga vormile koos ülejäänud baklazaani ja seentega. Küpseta 15 minutit kuni juust on sulanud. Raputa peale basiilikut.