Mustad takodFoto: Pressimaterjal
Toiduuudised
21. november 2019, 11:00

KUI ON MUST: toidufestival selgitab parimad tumedad road

Sel laupäeval esmakordselt toimuva Black Food Festivali raames valitakse välja parimad mustad toidud ja joogid. Võistlustulle asuvad näiteks mustad tacod, jäätised, burgerid, käsitööõlled ja palju muud tumedat. 

„Väga paljud kokad ja toitlustajad pakuvad festivalil spetsiaalselt selleks päevaks loodud sööke ja jooke ning nende pingutuste tunnustamiseks anname parimatest parimatele ka auhinnad,“ selgitab Karin Lillemaa festivali korraldusmeeskonnast. „Loodame, et nii mõnedki lemmikuks osutunud maitsenaudingud leiavad edaspidi oma koha ka söögikohtade põhimenüüdes.“

Žüriid hindavad võistlusele esitatud toitude ja jookide puhul testitavate toodete välimust, maitset ning saadavat toidu- või joogielamust. Parimateks tunnistatud toidud ja joogid pälvivad ametliku Black Food Festivali embleemi, mida võitjad saavad soovi korral hiljem oma ettevõtmistes kasutada ja kajastada.

Eesti must toit on juba maailmas endale varemgi nime teinud – Musta Küüslaugu poolt valmistatav küüslauguviin võitis sel kevadel Helsingis toimunud Black Food Festivalil parima musta joogi tiitli. 

Black Food Festival Tallinn toimub 23. novembril kell 11.00-20.00 Põhjala Tehases.