Artikkel ilmus esmakordselt 19.11.2019
HEAD RAHVUSVAHELIST MEESTEPÄEVA! 10 rooga, mida millegipärast peetakse eriti maskuliinseteks (2)
Klikka retsept: Mitu liha vürtsikas kastmes
Selles ühepotiroas on koos searibid, kanatiivad ja -koivad ning vürtsikad toorvorstid, lisaks sibulat ja küüslauku. Kõik see haudub vürtsikas kastmes ja suhteliselt madalal kuumusel maitserohkeks liharoaks, millest jätkub paljudele. Kui ribid enne ahjupanekut läbi keedad, siis valmib kogu lihakraam korraga. Lihasööjad on rahul!
Klikka retseptil: Lamba vindaloo
Nagu India kokad ütlevad, on India toit just nii vürtsikas, kui ise soovid. Vindaloo on üpriski vürtsikas indiapärane lihapada, mida võib valmistada ka sea- ja kanalihast, ent kõige traditsioonilisem vindaloo valmistatakse siiski tugeva maitsega lambalihast, mille puhul on vürtsid ja vürtsikus olemuslikult vajalikud. Marinaadi jaoks võid kasutada nii terveid kui ka juba purustatud vürtse, mida on soovitav enne maitsestamiseks kasutamist kuumal pannil kuumutada – nii pääsevad nende looduslikud õlid paremini välja. Kui kasutad terveid vürtse, siis tambi need pärast kuumutamist uhmris puruks.
Klikka retseptil: Jürgen Ligi juustune hakklihakaste ja kartulipuder
Kodune tõhus toit, milles pole erilist peenutsemist. Paslik osata valmistada igal mehel ja naisel. Antud roog valmis Toidutare ja Õhtulehe projekti "Poliitköök" raames, inspiratsiooniks Jürgen Ligi Reformierakonnast.
Klikka retseptil: Valge hapukapsasupp
See lihtne hapukapsasupp sisaldab õigupoolest vaid sinki, hapukapsast ja sulatatud juustu, valmib vähem kui tunniga ja sobib kargel hapukapsahooajal piisavalt toitvaks õhtusöögiks.
Klikka retseptil: Kodused sea-kanalihavorstid
Sea- ja kanalihast vorstid on ausa maitsega, kuna ei sisalda mingeid tundmatuid aineid. Vorsti valmistamisel saab varieerida täidise koostist nii peenestusastme kui maitseainete osas. Vorstitäidise võib hakkida või ajada peeneks läbi hakklihamasina, sel juhul soovitan kasutada suuremate avadega plaati. Võib teha ka nii, et osa lihast hakkida ja osa ajada läbi hakklihamasina. Kasutasin küpsetamiseks küpsetuskoti kilet, kuid vorstid võib keerata ka näiteks küpsetuspaberisse.
Klikka retseptil: Hasselbacki seafilee peekoni ja õunaga
Rootsis Hasselbackeni restoranis esmakordselt valmistatud samanimelised kartulid on üleilma tuntud. Aga miks mitte valmistada sarnaselt ka liha või kala. Seafileest valmistatud praad võiks olla lahjem ja kergem asendus klassikalisele seapraele ning valmib ka oluliselt kiiremini.
Klikka retseptil: Sügisene chilli con carne kalkunilihaga
Sügisel saagikoristuse ajal on parim hetk proovida klassikalisi roogi mitmekesisema toorainega. Üks chilli con carne saab hoopis rikkalikuma sisu, kui selles on rohkelt erinevaid hooajalisi köögivilju.
Klikka retseptil: Kiievi stiilis borš
See punane supike on maha viksitud Ukraina pealinna Kiievi armastatumate rahvarestode menüüst. Ajasin väga hoolikalt lusikaga kausis jälgi ja pinnisin tegijaid – kuidas te seda ikkagi teete? Miks? Tulemuseks sai muhe supike, mis peaks pühkima kõik halvad lapsepõlvemälestused vastikust boršist
Klikka retseptil: Musta oa brownie’d
Pehme niiske maius ainult tsipakese gluteeniga, sest teraviljadest on siin vaid kaerahelbed. Maitseb hästi vanillijäätisega.
Klikka retseptil: Lihtne tagurpidi ingveri-õunakook
Kui tavalistest õunakookidest hakkab juba küllalt olema – või satuvad tooraineks eriti hapud vissid – siis tee neist tagurpidi karamellist küpsetist, millele ingver annab korralikult särtsu juurde. Tõeline pikkade vihmaste õhtupoolikute ilmestaja, mis on samas üllatavalt lihtne valmistada.
Kommentaarid