Euroopas on listeeriapuhangud saanud alguse ka külmutatud köögiviljadest, mis on jäetud kuumutamata.Foto: Vida Press
Uudised
19. november 2019, 11:08

MAAÜLIKOOLI PROFESSOR: kala ja kalatooted pole ainsad, mis on seotud listeeriaga (2)

Listeeriajuhtumite arv on seotud üha enam kasutatava valmistoiduga ja inimesed näivad olevat unustanud, et paljusid toite tuleb enne söömist korralikult kuumutada, tõdes Maaülikooli toiduhügieeni osakonna juhataja Mati Roasto ERRi uudisteportaalis.

Roasto rääkis Vikerraadio hommikuprogrammile antud usutluses, et listeeria on ennekõike tänapäeva probleem ning aktuaalne olnud kümmekond aastat.

Kala ja kalatooted pole Roasto sõnul ainsad, millega listeeria on seotud. Ta märkis, et seda on ka teised valmistoidud, nagu riivitud ja tükeldatud puu- ja juurviljad, loomsed toortoidud, samuti ka toorpiim.

"Tooreks jäetud külmutatud köögivili põhjustas hiljuti Euroopas listerioosipuhangu," rääkis Roasto.

Refereeritud artikli täistekst ERRi uudisteportaalis