Küpsetised

PÄEVARETSEPT | Tagurpidi tacopirukas 

Pille Enden, 25. november 2019, 15:39
Tagurpidi tacopirukasFoto: Jaan Heinmaa
Mehhiko traditsioonilise roa tako, mis tavaliselt valmistatakse krõbedast takotaskust või pehmest tortiljast, olemus on selles pirukas täiesti olemas, see on vaid saanud teistsuguse kuju. Pehme maisijahust põhjaga ja mahlaka hakklihakattega pirukas on valmis küpsetatud tagurpidi. 

Koostisosad
1 tk Sibul
2 k Küüslauguküüs
400 g Veisehakkliha
1 pk Tako maitseaine (28g)
1 dl Salsa
Õli praadimiseks
PÕHI
2 dl Maisijahu
0.75 dl Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
1.5 tl Suhkur
1 tl Sool
0.33 tl Tšillipulber
2.75 dl Hapukoor või Kreeka jogurt
2 tk Väike muna
1 spl Sulatatud või
Õli määrimiseks
PEALE
1 tk Punane paprika
1 tk Kollane paprika
1 tk Punane sibul
100 g Juustukaste või -dipikaste
30 g Rukolalehed

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Koori ja haki sibul, pruunista koos hakklihaga pannil õlis. Sega hulka hakitud küüslauk, tako maitseaine ja salsa.

2. Kata 24 cm lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ja määri ääred õliga. Tõsta lihasegu ühtlase kihina vormi põhja ja suru tihedalt kokku.

3. Sega maisi- ja nisujahu, küpsetuspulber, suhkur, sool ja tšillipulber. Klopi hapukoore hulka  munad ja sulatatud või, sega jahuseguga ja tõsta vormi.

4. Pane ahju ja küpseta 20 minutit. Võta ahjust, lase 10 minutit jahtuda ja kummuta alusele.

5. Lõika paprikad pooleks ja eemalda seemned. Lõika tükkideks või viiludeks, koori ja haki punane sibul. Pane köögiviljad pirukale, nirista juustukaste ja puista rukolalehti.

Lõika viiludeks.