Veiselihasalat ubade ja paprikaga Foto: Jaan Heinmaa
Gruusia köök
27. november 2019, 10:53

PÄEVARETSEPT | Veiselihasalat ubade ja paprikaga

Toitev salat on gruusiapärase nüansi saanud sealt kandist pärit maitsesegu khmeli-suneli`st. Veiselihaks sobib steigitükk, mis praadides kiirelt pehmeneb. Salatisse on hea ära kasutada ka nt supi keetmisel pehmeks keenud veiseliha või ahjupraest järele jäänud tükke.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit +30 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
1 tk Keskmine punane sibul
3 spl Õunaäädikas
300 g Veiseliha
Õli praadimiseks
50 g Kreeka pähklid
1 tk Koriander (väike punt)
1 tk Punane paprika
1 purk Punased oad (400g)
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punase tšilli kaun
1 tl Khmeli-suneli maitseaine
3 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori sibul ja lõika õhukesteks poolratasteks. Pane kaussi, vala peale vesi ja 1 sl äädikat. Jäta marineeruma seniks, kuni valmistad ette ülejäänud ained.

2. Prae veiseliha kuumal pannil õlis küpseks, olenevalt tükist, 4-6 minutit kummaltki poolt. Võta pannilt ja mässi fooliumisse. Kui liha on jahtunud, lõika õhukesteks viiludeks. Lihaks võib kasutada nt supiliha või ahjupraadi või keeta see spetsiaalselt.

3. Haki koriandrilehed ja  pähklid. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika peeneteks ribadeks.

4. Nõruta oavedelik ära ja pane oad kaussi. Lisa veiseliha, paprika, hakitud pähklid, koriander ja marinaadist kurnatud sibul. Koori küüslauguküüned ja haki hästi peeneks.  Haki ka tsilli. Lisa mõlemad salatisse ja puista sinna ka khmeli-suneli, maitsesta soola ja pipraga. Lisa ülejäänud 2 sl äädikat ja õli ning sega läbi. Lase vähemlat 30 minutit jahedas maitsestuda.