PÄEVARETSEPT | Veiselihasalat ubade ja paprikaga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit +30 minutit maitsestumiseks
1 tk Keskmine punane sibul
3 spl Õunaäädikas
300 g Veiseliha
Õli praadimiseks
50 g Kreeka pähklid
1 tk Koriander (väike punt)
1 tk Punane paprika
1 purk Punased oad (400g)
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punase tšilli kaun
1 tl Khmeli-suneli maitseaine
3 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Koori sibul ja lõika õhukesteks poolratasteks. Pane kaussi, vala peale vesi ja 1 sl äädikat. Jäta marineeruma seniks, kuni valmistad ette ülejäänud ained.
2. Prae veiseliha kuumal pannil õlis küpseks, olenevalt tükist, 4-6 minutit kummaltki poolt. Võta pannilt ja mässi fooliumisse. Kui liha on jahtunud, lõika õhukesteks viiludeks. Lihaks võib kasutada nt supiliha või ahjupraadi või keeta see spetsiaalselt.
3. Haki koriandrilehed ja pähklid. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika peeneteks ribadeks.
4. Nõruta oavedelik ära ja pane oad kaussi. Lisa veiseliha, paprika, hakitud pähklid, koriander ja marinaadist kurnatud sibul. Koori küüslauguküüned ja haki hästi peeneks. Haki ka tsilli. Lisa mõlemad salatisse ja puista sinna ka khmeli-suneli, maitsesta soola ja pipraga. Lisa ülejäänud 2 sl äädikat ja õli ning sega läbi. Lase vähemlat 30 minutit jahedas maitsestuda.
Kommentaarid (0)