RETSEPT ADVENDIAJA ALGUSEKS | Seapõse-paprikahautis
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit +2,5 tundi ahjus
2 spl Oliiviõli
600 g Seapõseliha
1 tk Sibul
4 tk Punane paprika
4 tk Küüslauguküüs
8 tk Mini chorizo vorst
1 spl Jahvatatud paprika
0.25 tl Cayenne pipar
2 dl Valge vein
1 purk Tükeldatud tomatid (400g)
1 tk Petersellilehed (väike punt))
SERVEERIMISEKS
300 g Meelepärane pasta
Hapukoor
Valmistamine
1. Lõika seapõskedel liigne rasv ära. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika paprikad õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk peeneks.
2. Kuumuta ahi 160 kraadini. Kuumuta õli ahjupoti põhjas, pruunista selles põseliha jao kaupa ja tõsta potis ära. Pane potti chorizo ja prae igast küljest krõbedaks,võta potist välja.
3. Pane potti sibulad ja paprikad, hauta 5-6 minutit kuni pehmenevad. Siis keera kuumus väiksemaks ja lisa küüslauk, jahvatatud paprika ja cayenne`i pipart ning kuumuta segades mõni minut. Vala potti valge vein ja kuumuta keemiseni, lisa tomatid ja 1-2 dl vett.
4. Pane potti tagasi põseliha ja chorizo, kuumuta hautis uuesti keemiseni. Kata kaanega ja pane 1,5 tunniks ahju.
5. Võta ahjupotil kaas pealt, sega läbi ja jäta ilma kaaneta ahju 1 tunniks või kuni liha on hästi pehme ja vedelik vähenenud. Võta ahjust, rebi kahvliga lihatükid väiksemaks.
6. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka petersell. Serveeri keedetud pasta või riisi ja hapukoorega.
Kommentaarid (0)