Seapõse-paprikahautis Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
1. detsember 2019, 08:15

RETSEPT ADVENDIAJA ALGUSEKS | Seapõse-paprikahautis

Pikalt ahjus haudunud roog saab rikkaliku maitsega ja tomati-paprikakastmes hästi pehmeks küpsenud lihaga. Soodsat seapõske tasub otsida turult. Hautise juurde sobib serveerida nii keedetud riisi kui pastat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit +2,5 tundi ahjus

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
600 g Seapõseliha
1 tk Sibul
4 tk Punane paprika
4 tk Küüslauguküüs
8 tk Mini chorizo vorst
1 spl Jahvatatud paprika
0.25 tl Cayenne pipar
2 dl Valge vein
1 purk Tükeldatud tomatid (400g)
1 tk Petersellilehed (väike punt))
SERVEERIMISEKS
300 g Meelepärane pasta
Hapukoor

Valmistamine

1. Lõika  seapõskedel liigne rasv ära. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika paprikad õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk peeneks.

2. Kuumuta ahi 160 kraadini. Kuumuta õli ahjupoti põhjas, pruunista selles põseliha jao kaupa ja tõsta potis ära. Pane potti chorizo ja prae igast küljest krõbedaks,võta potist välja.

3. Pane potti sibulad ja paprikad, hauta 5-6 minutit kuni pehmenevad. Siis keera kuumus väiksemaks ja lisa küüslauk, jahvatatud paprika ja cayenne`i pipart ning kuumuta segades mõni minut. Vala potti valge vein ja kuumuta keemiseni, lisa tomatid ja 1-2 dl vett.

4. Pane potti tagasi põseliha ja chorizo, kuumuta hautis uuesti keemiseni. Kata kaanega ja pane 1,5 tunniks ahju.

5. Võta ahjupotil kaas pealt, sega läbi ja jäta ilma kaaneta ahju 1 tunniks või kuni liha on hästi pehme ja vedelik vähenenud. Võta ahjust, rebi kahvliga lihatükid väiksemaks.

6. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka petersell. Serveeri keedetud pasta või riisi ja hapukoorega.