Itaalia köök

PÄEVARETSEPT | Minestrone kõrvitsaga, tummine jaheda ilma roog (2)

Pille Enden, 20. november 2019, 09:09
Minestrone kõrvitsaga Foto: Jaan Heinmaa
Tuntud itaaliapärane supp on jaheda ilma roog, paks ja tummine, just selline, milles lusikas püsti seisab. Nüüd kui kõrvitsaid on rohkelt, tasub seda köögivilja supissegi lisada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
2 tk Kartul
200 g Kõrvitsa viljaliha
100 g Peekon
0.5 spl Või
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
1.5 l Vesi või kanapuljong
1 tl Kuivatatud basiilik
2 dl Minipasta nt teokarbid vm
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Basiilikulehed
4 spl Riivitud parmesan

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Lõika kooritud porgand, kartul ja kõrvits kuubikuteks. Lõika peekon väikesteks kuubikuteks või viiludeks.

2. Pruunista kõik köögiviljakuubikud, sibul, küüslauk ja peekon poti põhjas võis, prae kuni peekon on läbi küpsenud ja sibul pehme. Lisa tomatikonserv ja kuumuta läbi. Kalla potti vesi  ja puista basiilik. Keeda kaane all u 7 minutit.

3. Lisa potti pasta ja keeda vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kui supp läheb liiga paksuks, lisa veel vett või puljongit. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Võta pliidilt. Serveeri basiiliku ja parmesaniga.