Kana ja köögiviljad kookoskastmes
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
4 tk Broilerifilee
Sool
Õli praadimiseks
2 tk Keskmine sibul
3 tk Suur küüslauguküüs
Ingver 6 cm
1 tk Tšilli
1 tk Laim
2 dl Kanapuljong
150 g Rohelised aedoad
1 purk Kreemjas kookospiim (400ml)
200 g Külmutatud herned
1 punt Värske koriander
Kirsstomatid serveerimiseks
Keedetud riis lisandiks
Valmistamine
1. Puista broilerifileedele soola (umbes 0,5 tl igale) ja hõõru käega lihasse. Võid fileede paksemad osad põigiti pooleks ehk õhemaks lõigata. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae fileesid mõlemalt poolt umbes 5 minutit, kuni liha on nähtavalt läbi küpsenud. Ära pruunista ja ära ka üle küpseta, sest hiljem haudub broileriliha kastmes lõplikult küpseks. Tõsta liha koos praadimisvedelikuga kaussi ja kata toidukilega.
2. Valmista ette köögiviljad: poolita kooritud sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks, pressi küüslaugud, haki kooritud ingver peeneks, poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšillipoolikud tükikesteks, riivi laimi koor. Pese aedoad ja lõika pooleks, suuremad kolmeks.
3. Tõsta pann uuesti pliidile, lisa veidi õli ja prae keskmisel kuumusel sibulaviilud klaasjaks. Lisa pannile pressitud küüslauk ning hakitud ingver ja tšilli ja kuumuta segades minuti jagu. Vala pannile puljong ning kuumuta segades ja pannilt praadimisjääke lahti kraapides paar minutit. Nüüd lisa kookospiim ja 0,5 tl soola, tükeldatud aedoad ja herned ning lase kastmel kaane all õnalt keema tõusta. Vahepeal lõika broilerifileed paksemateks viiludeks ja tõsta needki pannile kastme sisse hauduma. Lisa osa hakitud koriandrist ja riivitud laimikoorest ning hauta 10–15 minutit.
4. Keeda riis pehmeks. Serveerides tõsta igale taldrikule riisi ning pannilt kanatükke, köögivilju ja kastet peale. Lisa ülejäänud riivitud laimikoor ja hakitud koriander ning poolitatud kirsstomatid ja laimiviilud, mida iga sööja võib soovi korral oma portsjonile pigistada.
Kommentaarid (0)