NEMAD TEAVAD: Kolmanda Eesti kokteilivõistluse esikolmik Henri Jürgenstein Frank Bistrost, Mihkel Kahn Oko restoranidest ning Kristo Tomingas Cocktail Catering’ist koos Angelika Larkina ja Kristjan Markiiga.Foto: Tiit Mõtus
Toiduuudised
16. november 2019, 10:14

Millest saab Eesti parimat kokteili?

Eks ikka kohalikest napsidest ja mahladest, kinnitas Eesti Joogifestivali raames  juba kolmandat korda toimunud kokteilivõistlus “Eesti Parim Kokteil 2019”.

Aga kõige paremini teab seda võitja Henri Jürgenstein Frank Bistrost. Teise koha saavutas Mihkel Kahn Oko restoranidest ning kolmanda Kristo Tomingas Cocktail Catering’ist.

Kultuurikatlas asus võistlustulle 22 Eesti kokteilimeistrit, kellel tuli kahe tunni jooksul tutvuda festivali väljapanekuga, sealt oma kokteiliks vajalikud komponendid leida ja neist ka kokteil kokku segada. Klaasid ja kaunistused olid võistlejatel kaasas, sellest lähtuvalt kujundati ka joogi kategooria ning iseloom.  Lisaks esikolmikule pääsesid finaali veel Ülli-Kristin Uueni Pegasusest, Aivo Pensa Kalevi Jahtklubi Restost, Vladimir Aret Geneva Ööklubist, Elin Liivas Tartu Püssirohukeldrist, Kätlin Vaarmaa restoranist Juur.

“Võistluse eesmärgiks on eelkõige arendada meie joogikultuuri ja tutvustada kohalike toodete võimalusi oma loomingu valmistamisel,” võttis võistluse kokku žürii liige ja Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president Kristjan Markii.

Henri Jürgensteinile võidu toonud kokteil. Foto: Lauri Laan

Henri Jürgensteini võidukokteil Lõuna-Eesti

3 cl Distilliriumi Metsis Hemp

4 cl Liviko Re-Crafter’s Gingerroot

1 cl värske laimimahl

4 cl Siidrikoja Äpu mulliga õunamahl

kaunistuseks auster, lill ja tüümian