Toiduuudised

10 PÕNEVAT PASTAKASTET: muuda oma õhtune odav makaroniroog kuninglikuks elamuseks 

Toidutare, 13. november 2019, 17:02
Bolognese kaste Foto: Jaan Heinmaa
Pasta on kastme lõuend, on üks ittaallane kunagi öelnud.  Valisime sulle 10 lihtsamat ja toredamat kastet, millega oma pastat juba täna õhtul väärindada. 

Klikka retseptil: Bolognese kaste 

Bolognese kaste Foto: Jaan Heinmaa

“Võluväega” roog mekib minu teada peaaegu igale lapsele. Alati. Mitu päeva järjest. Põnnide lemmikud on lipsukesemakaronid – kikilipsu välimusega pasta farfalle on ju tõeline härrasmeeste roog!

Klikka retseptil: Pitsakaste 

Pitsakaste Foto: Seljamaa fotostuudio

See on küll pitsakaste, aga sobib väga kenasti ka keedetud pasta peale panna.

Klikka retseptil: Krevetipasta tomati-basiilikukastmes 

Krevetipasta tomati-basiilikukastmes Foto: Tuuli Mathisen

Krevettidega pastaroas saad kasutada eelnevalt keedetud krevette, aga gurmeelikult mahlaseid tulemusi saad värskeid hiidkrevette vahetult enne pastaga kokkusobitamist pannil läbi küpsetades.

Klikka retseptil: Ürdipestopasta 

Ürdipestopasta Foto: Sandra Urvak

Kui neid kord naudid, siis ürtidest ja pastast ei tüdine nii kergelt...

Klikka retseptil: Marinara kaste ürtidega 

Marinara kaste ürtidega Foto: Jaah Heinmaa

Üks klassikalisemaid Itaalia köögi kastmeid, sobib nii pastale kui ka pitsale. Tee kohe rohkem ja sügavkülmuta ülejääk. 

Klikka retseptil: Pasta alla Puttanesca Rain Käärsti moodi 

Pasta alla Puttanesca Rain Käärsti moodi Foto: Parim maitse

Klassikaline itaalia kaste, millel veidi riivatu nimi, sest tõlkes tähendab see lõbunaise kastet. Tegelikult on viidatud robustsetele ja tugevatele maitsetele, mis hästi kokku sobivad. 

Klikka retseptil: Blond puttanesca 

Blond puttanesca Foto: Jaan Heinmaa

Puttanesca on itaaliapärane pastaroog kõige õhematest spagettidest koos kapparite, anšooviste ja loomulikult tomatitega – seega värvilt punane. Selles retseptis on punased viljad asendatud hoopis värske rukola ja spinatiga ning roog saanud juurde vahva nimelisa. Mõlemal juhul maitsekas, tervislik ja kiirelt valmiv pereroog: pasta keemise ajal valmib ka rukola-anšoovisekaste ja kui lõpuks kõik kokku segad, siis näed, et aega on kulunud napilt pool tundi!

Klikka retseptil: Pasta arrabiata tšilliga 

Pasta arrabiata tšilliga Foto: Jaan Heinmaa

Arrabiata tähendab tõlkes "kurja, raevukat", seda roa tšillisisalduse tõttu. Eriti hästi maitseb vürtsikas ja kevadine pasta arrabiata koos valge veiniga.