10 PÕNEVAT PASTAKASTET: muuda oma õhtune odav makaroniroog kuninglikuks elamuseks
Klikka retseptil: Bolognese kaste
“Võluväega” roog mekib minu teada peaaegu igale lapsele. Alati. Mitu päeva järjest. Põnnide lemmikud on lipsukesemakaronid – kikilipsu välimusega pasta farfalle on ju tõeline härrasmeeste roog!
Klikka retseptil: Pitsakaste
See on küll pitsakaste, aga sobib väga kenasti ka keedetud pasta peale panna.
Klikka retseptil: Krevetipasta tomati-basiilikukastmes
Krevettidega pastaroas saad kasutada eelnevalt keedetud krevette, aga gurmeelikult mahlaseid tulemusi saad värskeid hiidkrevette vahetult enne pastaga kokkusobitamist pannil läbi küpsetades.
Klikka retseptil: Ürdipestopasta
Kui neid kord naudid, siis ürtidest ja pastast ei tüdine nii kergelt...
Klikka retseptil: Marinara kaste ürtidega
Üks klassikalisemaid Itaalia köögi kastmeid, sobib nii pastale kui ka pitsale. Tee kohe rohkem ja sügavkülmuta ülejääk.
Klikka retseptil: Pasta alla Puttanesca Rain Käärsti moodi
Klassikaline itaalia kaste, millel veidi riivatu nimi, sest tõlkes tähendab see lõbunaise kastet. Tegelikult on viidatud robustsetele ja tugevatele maitsetele, mis hästi kokku sobivad.
Klikka retseptil: Blond puttanesca
Puttanesca on itaaliapärane pastaroog kõige õhematest spagettidest koos kapparite, anšooviste ja loomulikult tomatitega – seega värvilt punane. Selles retseptis on punased viljad asendatud hoopis värske rukola ja spinatiga ning roog saanud juurde vahva nimelisa. Mõlemal juhul maitsekas, tervislik ja kiirelt valmiv pereroog: pasta keemise ajal valmib ka rukola-anšoovisekaste ja kui lõpuks kõik kokku segad, siis näed, et aega on kulunud napilt pool tundi!
Klikka retseptil: Pasta arrabiata tšilliga
Arrabiata tähendab tõlkes "kurja, raevukat", seda roa tšillisisalduse tõttu. Eriti hästi maitseb vürtsikas ja kevadine pasta arrabiata koos valge veiniga.
Klikka retseptil: Klassikaline pesto
Pestot naudivad itaallased värskena valmistatult, konserveeritud variante seal väga ei tunta.
Klikka retseptil: Klassikaline pasta carbonara
Klassikaline pasta carbonara ja värskelt jahvatatud must pipar- parim kombinatsioon!
Kommentaarid (0)