Bolognese kaste Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
13. november 2019, 17:02

10 PÕNEVAT PASTAKASTET: muuda oma õhtune odav makaroniroog kuninglikuks elamuseks

Pasta on kastme lõuend, on üks ittaallane kunagi öelnud.  Valisime sulle 10 lihtsamat ja toredamat kastet, millega oma pastat juba täna õhtul väärindada. 

Klikka retseptil: Bolognese kaste 

Bolognese kaste Foto: Jaan Heinmaa

“Võluväega” roog mekib minu teada peaaegu igale lapsele. Alati. Mitu päeva järjest. Põnnide lemmikud on lipsukesemakaronid – kikilipsu välimusega pasta farfalle on ju tõeline härrasmeeste roog!

Klikka retseptil: Pitsakaste 

Pitsakaste Foto: Seljamaa fotostuudio

See on küll pitsakaste, aga sobib väga kenasti ka keedetud pasta peale panna.

Klikka retseptil: Krevetipasta tomati-basiilikukastmes 

Krevetipasta tomati-basiilikukastmes Foto: Tuuli Mathisen

Krevettidega pastaroas saad kasutada eelnevalt keedetud krevette, aga gurmeelikult mahlaseid tulemusi saad värskeid hiidkrevette vahetult enne pastaga kokkusobitamist pannil läbi küpsetades.

Klikka retseptil: Ürdipestopasta 

Ürdipestopasta Foto: Sandra Urvak

Kui neid kord naudid, siis ürtidest ja pastast ei tüdine nii kergelt...

Klikka retseptil: Marinara kaste ürtidega 

Marinara kaste ürtidega Foto: Jaah Heinmaa

Üks klassikalisemaid Itaalia köögi kastmeid, sobib nii pastale kui ka pitsale. Tee kohe rohkem ja sügavkülmuta ülejääk. 

Klikka retseptil: Pasta alla Puttanesca Rain Käärsti moodi 

Pasta alla Puttanesca Rain Käärsti moodi Foto: Parim maitse

Klassikaline itaalia kaste, millel veidi riivatu nimi, sest tõlkes tähendab see lõbunaise kastet. Tegelikult on viidatud robustsetele ja tugevatele maitsetele, mis hästi kokku sobivad. 

Klikka retseptil: Blond puttanesca 

Blond puttanesca Foto: Jaan Heinmaa

Puttanesca on itaaliapärane pastaroog kõige õhematest spagettidest koos kapparite, anšooviste ja loomulikult tomatitega – seega värvilt punane. Selles retseptis on punased viljad asendatud hoopis värske rukola ja spinatiga ning roog saanud juurde vahva nimelisa. Mõlemal juhul maitsekas, tervislik ja kiirelt valmiv pereroog: pasta keemise ajal valmib ka rukola-anšoovisekaste ja kui lõpuks kõik kokku segad, siis näed, et aega on kulunud napilt pool tundi!

Klikka retseptil: Pasta arrabiata tšilliga 

Pasta arrabiata tšilliga Foto: Jaan Heinmaa

Arrabiata tähendab tõlkes "kurja, raevukat", seda roa tšillisisalduse tõttu. Eriti hästi maitseb vürtsikas ja kevadine pasta arrabiata koos valge veiniga.

Klikka retseptil: Klassikaline pesto 

Klassikaline pesto Foto: Hele-Mai Alamaa

Pestot naudivad itaallased värskena valmistatult, konserveeritud variante seal väga ei tunta.

Klikka retseptil: Klassikaline pasta carbonara 

Klassikaline pasta carbonara Foto: Toidutare

Klassikaline pasta carbonara ja värskelt jahvatatud must pipar- parim kombinatsioon!