Prantsuse ja Inglise köögist meieni jõudnud traditsiooniline talupojatoit saab selles variandis uue kireva kuue. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
16. november 2019, 13:12

Põnevamalt porgandist: karjuse pirukas porganditekiga

Porgand on meie toidulaua sagedane kaaslane, lisades taldrikule värvi nii suvel kui ka talvel. Pakume välja, mida uut ja hõrku oma tavaliste lemmikute asemel sellest vitamiine täis juurikast valmistada.

Karjuse pirukas porganditekiga
Prantsuse ja Inglise köögist meieni jõudnud traditsiooniline talupojatoit saab
selles variandis uue kireva kuue. Nii ei kata hakklihakihti mitte kartulipuder,
vaid rõõmsalt oranž porganditekk. Retsepti järgi saab kõhu täis neli näljast!

Hakklihakiht:

  • 400 g hakkliha (sobivad nii sea-, kodune, veise-, kana- kui ka kalkunihakkliha)
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 suur tomat
  • 1 sl tomatipastat
  • 0,5 tl kuivatatud tüümiani
  • 1,5 dl puljongit
  • rsoola-pipart
  • õli praadimiseks

Porgandikiht:

  • 500 g porgandit
  • 0,5 dl piima
  • 1 muna
  • soola

Valmista pirukat nii:
1. Porganditeki tegemiseks pese, koori ja viiluta porgandid, keeda pehmeks ja nõruta.
2. Püreesta porgandid koos piimaga saumikseriga ühtlaseks, maitsesta soolaga ja jäta jahtuma.
3. Hakklihakihi tegemiseks pruunista hakitud sibulad koos hakklihaga õlis, lisa peeneks hakitud küüslaugud, hakitud tomat ja tomatipasta ning kuumuta läbi.
4. Maitsesta hakklihasegu tüümianiga, lisa puljong ja lase hakklihal kümmekond
minutit podiseda. Maitsesta rooga soola-pipraga.
5. Klopi lahti muna ja sega see veidi jahtunud porgandipüreega.
6. Tõsta hakklihasegu ahjuvormi, kata porgandipüreega ja kaunistuseks tõmba porganditekile kahvliga muster.
7. Küpseta pirukat 200kraadises ahjus pöördõhuga režiimil 20 minutit ning serveeri kuumalt koos salati ja leiva-saiaga.

Toit valmib 45 minutiga!