Nuudli-seenesupp Aasia nootidegaFoto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
12. november 2019, 07:27

Nuudli-seenesupp Aasia nootidega

See on supp, mis võlub sügava maitse ja samas lihtsa koostisega. Kindlasti lase seentest vedelikul välja keeda, siis muutub nende maitse ja aroom tugevamaks. Sojakaste lisab otsekui lihamaitset, samas kui äädikas elavdab vürtsikaid ja hapukaid nüansse. Kui võimalik, kasuta eri sorti seeni. Sobib taimetoitlasele ja veganile.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
5 tk Küüslauguküüs
2 tk Keskmine sibul
500 g Seened (šampinjon, shiitake-seened jm)
2 tk Tšilli
3 spl Õli
Sool
Purustatud must pipar
1 dl Sojakaste
0.5 dl Valge veini või riisiäädikas
1 l Vesi
100 g Raamen-nuudlid (või muud hästi peenikesed makaronid)
Rohkelt värskeid hakitud ürte (koriander, petersell, murulauk jms)

Valmistamine

1. Koori küüslaugud ja sibulad ning viiluta õhukeselt. Puhasta seened mullajääkidest ning viiluta või lõika väiksemateks sekoriteks. Poolita tšillid, eemalda seemned ja haki viljad peeneks.

2. Aja õli poti põhjas kuumaks ning prae küüslauk-sibul keskmisel kuumusel ja segades kuldseks. Lisa seened ja pool tšillikogusest, maitsesta kergelt soola ja pipraga. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni vedelik on seentest välja keenud ja seened pruuniks tõmbunud.

3. Lisa potti sojakaste, äädikas ja vesi. Lase supil rahulikult keema tõusta, maitsesta soola ja pipraga ning hauta madalal kuumusel kaane all umbes 15 minutit, kuni maitsed on kokku keenud. Kontrolli maitset ja kui soovid, siis lisa veel pisut sojakastet ja/või äädikat.

4. Vahepeal keeda nuudlid pakendil oleva juhise järgi peaaegu pehmeks (al dente). Nõruta suurem osa keeduveest ära ja vala nuudlid potti supi hulka. Hauta veel paar minutit, et makaronid maitsestuksid.

5. Serveerides tõsta kõigepealt kaussi nuudlid ja seened (kasuta köögitange!) ning lisa siis kulbiga ka leent. Peale puista tšillitükikesi ja värskeid ürte.