Hapukapsaga täidetud ahjukartulidFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
26. november 2019, 07:28

Hapukapsaga täidetud ahjukartulid (3)

Kui kuidagi ei jõua jõuludeni oodata, siis naudi traditsioonilist hapukapsast ja pohlamoosi juba nüüd ja veidi teistmoodi. Lihtne ja maitsev roog, mis sobib ka taimetoitlasele. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Suur kartul
2 spl Õli
400 g Hapukapsas
Sool
Must pipar
3 spl Pohlamoos
10 tk Kadakamari
1 tk Loorberileht
1 tl Suhkur vajadusel
Riivitud juust
Mõned metspähklid
Värske hakitud petersell

Valmistamine

1. Pese kartulid hoolikalt ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.

2. Samal ajal pigista hapukapsas kuivaks ning prae pannil kuumas õlis umbes 5 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Lisa pohlamoos, kadakamarjad ja loorberileht ning hauta keskmisel kuumusel kaane all umbes 15 minutit. Kui kapsas tundub liiga hapu, lisa maitse järgi suhkrut.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Murra pehmeks keenud kartulid (ära koori!) keskelt pooleks. Püüa seda teha nii, et osa koorest jääks pooli kokku hoidma.

4. Tõsta kartulid ahjuvormi küpsetuspaberile ning jaga hapukapsas peale. Puista üle riivjuustu ja hakitud metspähklitega ning küpseta ahjus 8–10 minutit, kuni juust hakkab sulama.

5. Serveeri koos meelepäraste verivorstide, ahjuliha vms ja puista peale hakitud peterselli.