Taimetoidu retseptid

VEGAN PÄEVARETSEPT | Pestospagetid kapsaga (4)

Tiina Lebane, 19. november 2019, 07:40
Pestospagetid kapsaga Foto: Jaan Heinmaa
Peenikesed kapsaribad saavad haududes maitset õunamahlast ja sojakastmest. Koos spagettide, pesto ja röstitud seedripähklitega lihtne, kiire ja oi kui maitsev roog! Sobib ka taimetoitlasele ja veganile.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Kapsas
2 spl Oliiviõli
1.5 dl Õunamahl
2 spl Sojakaste
250 g Täisteraspagetid
50 g Seedripähklid
4 spl Pesto
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika kapsas peenikesteks, spagetitaolisteks ribadeks. Kuumuta pannil õli, lisa kapsaribad ja prae segades mõned minutid. Lisa õunamahl ja sojakaste ning hauta keksmisel kuumusel kaane all 10–15 minutit. Kapsas võiks jääda hamba all veidi tunda, ära lase päris pehmeks haududa.

2. Vahepeal keeda spagetid pakendil oleva juhendi järgi peaaegu pehmeks (al dente). Rösti kuumal kuival pannil seedripähklid kergelt üle.

3. Sega pehmeks haudnud kapsas pestoga läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks sega hulka nõrutatud nuudlid. Serveerides puista peale röstitud seedripähkleid.