Taimetoidumess 2019.Foto: Stanislav Moshkov
Galeriid
9. november 2019, 19:36

GALERII | Taimetoidumess pühendub vürtsidele ja maailmamuutjatele (8)

Nädalavahetusel toimub Kultuurikatlas juba üheksas Baltimaade vanim Taimetoidumess. Vegeksperdi, Loomuse ja Eesti Vegan Seltsi koostöös toimuv suurüritus teeb sel aastal kummarduse maailmamuutjatele, tähistades aktiivsetele kodanikele omast särtsu ja südikust kuumade vürtsidega, tutvustatakse üritust pressiteates.

„Kui eelmisel aastal tõstsime maitsete pjedestaalile taimsed kalatoitude alternatiivid, siis sel aastal võtavad trooni üle tšilli ja teised vürtsikad maitseained,“ ütles Taimetoidumessi kommunikatsioonijuht Annika Lepp. „Oleme seetõttu soovitanud toidupakkujatel lisada messimenüüsse tšillit ja muid teravaid maitseaineid, et halli novembrisse hubast soojust tuua.“

Taimetoidumessi eesmärk on selle sünnist saadik olnud tutvustada täistaimseid tooteid ja vegan elustiili.  Kahepäevasel messil osaleb üle saja ettevõtte Eestist ja välismaalt, toimuvad erinevad loengud, filmiesitlus ja töötoad. Messi peaesinejad tulevad seekord mõlemad Ameerika ühendriikidest, esinejaid on ka Inglismaalt, Islandilt, Soomest ja Eestist.

Taimetoidumessil saab maitsta ka uudistooteid, mida kaubanduses veel saadaval pole. „Paljud ettevõtted esitlevad just Taimetoidumessil oma värsket taimset toodangut, et hinnata selle esmakogemust peamisel sihtgrupil,“ kinnitas Annika Lepp.