Taimetoidumessi projektijuht Regly Johanson on vürtsidest inspireerituna loonud mõnusa mandlise kõrvitsakoogi retsepti.Foto: Leon Metsallik
Vegan toidud
8. november 2019, 11:31

TAIMNE RETSEPT | Mandline kõrvitsakook vürtsidega (1)

Sellel nädalavahetusel toimuv Taimetoidumess on Baltikumi vanim veganmess, mille eesmärgiks on taimse toidu ning vegan elustiili tutvustamine. Seekordne mess, mis kannab alapealkirja Spice Up Your Life („Lisa elule vürtsi“), on pühendatud vürtsidele. Taimetoidumessi projektijuht Regly Johanson on vürtsidest inspireerituna loonud mõnusa mandlise kõrvitsakoogi retsepti, mida nüüd ka teiega jagame.

Mandline kõrvitsakook pumpkin spice’i maitsega

Põhi:

  • 100 g margariini
  • 80 g suhkrut
  • 80 g nisujahu
  • 100 g mandlijahu
  • 4 g küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 1 pakk siiditofut
  • 300 g kooritud kõrvitsat
  • ½ tl kaneeli
  • ¼ tl kuivatatud ingverit
  • ¼ tl kardemoni
  • näpuotsatäis vürtsi
  • näpuotsatäis muskaatpähklit
  • 1 tl kurkumit
  • 100 g suhkrut
  • 30 g kartulitärklist

Besee:

  • 150 g kikerhernevedelikku
  • 65 g suhkrut
  • 5 g viinakivi
Kook säilib üleöö, aga besee ei hoia oma kuju pikalt. Foto: Leon Metsallik

Valmistamine:
Sega jaheda margariini hulka kuivained. Suru tainas ühtlaselt margariiniga määritud 15 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta umbes 20 minutit 180 kraadi juures, kuni tainas hakkab äärtest pruunikaks muutuma.

Koori kõrvits ning pane see keema. Kui kõrvits on pehme, peab seda koos veega olema umbes 200 grammi. Kui on vähem, siis lisa vett juurde.

Aseta pehmeks keedetud kõrvits ja kõik muu täidise jaoks vajaminev blenderisse. Blenderda korralikult.

Vala täidis eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Ahjust välja võttes peab kook jääma keskelt veidike võdisev.

Besee tegemiseks aseta kõik koostisosad kaussi ning mikserda, kuni tulemuseks on väga kõva vaht.

NB! Kook säilib üleöö, aga besee ei hoia oma kuju pikalt.