TAIMNE RETSEPT | Mandline kõrvitsakook vürtsidega (1)
Mandline kõrvitsakook pumpkin spice’i maitsega
Põhi:
- 100 g margariini
- 80 g suhkrut
- 80 g nisujahu
- 100 g mandlijahu
- 4 g küpsetuspulbrit
Täidis:
- 1 pakk siiditofut
- 300 g kooritud kõrvitsat
- ½ tl kaneeli
- ¼ tl kuivatatud ingverit
- ¼ tl kardemoni
- näpuotsatäis vürtsi
- näpuotsatäis muskaatpähklit
- 1 tl kurkumit
- 100 g suhkrut
- 30 g kartulitärklist
Besee:
- 150 g kikerhernevedelikku
- 65 g suhkrut
- 5 g viinakivi
Valmistamine:
Sega jaheda margariini hulka kuivained. Suru tainas ühtlaselt margariiniga määritud 15 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta umbes 20 minutit 180 kraadi juures, kuni tainas hakkab äärtest pruunikaks muutuma.
Koori kõrvits ning pane see keema. Kui kõrvits on pehme, peab seda koos veega olema umbes 200 grammi. Kui on vähem, siis lisa vett juurde.
Aseta pehmeks keedetud kõrvits ja kõik muu täidise jaoks vajaminev blenderisse. Blenderda korralikult.
Vala täidis eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Ahjust välja võttes peab kook jääma keskelt veidike võdisev.
Besee tegemiseks aseta kõik koostisosad kaussi ning mikserda, kuni tulemuseks on väga kõva vaht.
NB! Kook säilib üleöö, aga besee ei hoia oma kuju pikalt.
Kommentaarid