Toiduuudised
15. november 2019, 06:00

Kuidas tehakse Viini šnitslit?

Vasikalihast valmistatud õhuke šnitsel on Austria üks populaarsemaid toite. Pole vist restorani ega kohvikut, mille menüüsse see ilmtingimata vasikalihast valmistatud roog seal kandis ei kuuluks. Ja justkui sellest veel vähe oleks – armastatud liharoa auks tähistatakse iga aasta 9. septembril ka Viini šnitsli päeva.Traditsiooniliselt pakutakse Viini šnitslit koos sidrunisektoriga ja kindlasti kastmeta. Liha kõrvale serveeritakse eraldi kausis petersellikartuleid, kartulisalatit, kurgisalatit või rohelistest salatilehtedest valmistatud salatit (Kopfsalat).

Vasikalihast valmistatud õhuke šnitsel on Austria üks populaarsemaid toite. Pole vist restorani ega kohvikut, mille menüüsse see ilmtingimata vasikalihast valmistatud roog seal kandis ei kuuluks. Ja justkui sellest veel vähe oleks – armastatud liharoa auks tähistatakse iga aasta 9. septembril ka Viini šnitsli päeva.Traditsiooniliselt pakutakse Viini šnitslit koos sidrunisektoriga ja kindlasti kastmeta. Liha kõrvale serveeritakse eraldi kausis petersellikartuleid, kartulisalatit, kurgisalatit või rohelistest salatilehtedest valmistatud salatit (Kopfsalat).

Viini šnitsel

Edasi lugemiseks: