Tervislik ja maitsev: punase kapsa vorm (2)
Käisin eile esimest korda pärast kellakeeramist õhtul jooksmas ning sain aru, et jooksuriietele on kiiremas korras mõni helkiv vidin vaja külge muretseda. Tundus, et autod ja rattad nägid mind sama palju kui mina auke asfaldis. Aga sellegi poolest - kui mõnus karge sügisõhk! Ja ilus Tallinn. Noblessneri kvartalis väliste tuledega nalja ei ole tehtud - värvid, kohtvalgused, you name it. Ja kui ilus on kontrast, ühelt poolt lõikamas Noblessneri nurgad, kivi ja metall, teisel pool teed seda kõike tasakaalustamas mahedalt valgustatud Kalamaja pargi salajane vaikus. Nii et õhtul jooksma, kõik see mees! Saab peatükki 'Tunne oma kodulinna' kindlasti uue lõigu kirjutada ning värske õhu doos ka ilmselt halba ei tee. Ja helkurid külge, kel on. ;)
Siin aga üks veidi pikantsem variant samast vormist, kapsas sügiseselt ruuge ning tavalise eesti juustu asemel maitset lisamas küps Cheddar. Võid kasutada ka laagerdunud Goudat või mõnd muud tugevamaitselist juustu. Et küpsemisaega ahjus vähendada ning et juust liialt kuuma ei saaks, soovitan kapsast veidi eelkeeta või aurutada.
Vormi tegemiseks sobib 22-cm suurune vorm.
Vaja läheb:
- 650 g ehk 1 väiksem või pool suuremat punast kapsast
- 175 g tugevamaitselist juustu, näiteks Cheddar või laagerdunud Gouda
- 4 muna
- 150 g hapukoort
- soola-pipart
Tee nii:
1. Haki kapsas jämedalt ning keeda 5 minutit või auruta 10 minutit, riivi juust.
2. Klopi lahti munad, lisa hapukoor ja 150 g riivjuustu, maitsesta soola ja pipraga.
3. Vala (kui keetsid, siis nõrutatud) kapsas ahjuvormi ning kalla peale munasegu. Sega läbi. Puista peale ülejäänud juust ning keeruta vormile ka paar veskikeerdu pipart.
4. Küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta umbes 30 minutit, kuni munasegu on hüübinud ning juust pealt värvi saanud. Lase enne serveerimist mõni minut taheneda.
Vaata postitust siit!
Kommentaarid