Küpsetised

NÄDALA KOOK | Vahukoore-lehttainakook (1)

Pille Enden, 4. november 2019, 07:59
Vahukoore-lehttainakook Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne, kuid uhke kook meenutab veidi Napoleoni kooki, kuid valmib palju lihtsamalt ja vaid 4 koostisosast.  See kook sobib hästi isadepäevaks, sest on jõukohane ka lastel valmistada, kui mõni täiskasvanu veidi abiks on. Mugav on lehttainast ribasid valmistada lehttainaplaatidest, neid pole õhemaks rullida vaja.

Koostisosad
350 g Lehttainas
4 dl Rõõsk koor 35%
1 pk Suhkruga kondenspiim (250g)
2 tl Vanillisuhkrut

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika lehttainast u 1 cm ribad, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta u 15 minutit kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase jahtuda.

2. Vahusta koor tugevaks vahuks, nirista vahustamist jätkates vähehaaval hulka kondenspiim ja vanillisuhkur.

3. Kata piklik vorm, nt keeksivorm, toidukilega. Määri õhuke kiht kreemi vormi põhja, lao vormi ribad ja kata kreemiga.  Vajadusel lõika tainaribad lühemaks ja säilita kaunistamiseks. Lao niimoodi kreemi ja tainakihte, kuni aineid jagub. Jäta ülejäävad tainaribad kaunistamiseks. Pealmiseks kihiks peab jääma kreem. Jäta 1 dl kreemi peale määrimiseks alles, kata kilega ja pane külmkappi.

4. Kata kook toidukilega ja suru käega kihid kokku, kuid nii et ei lõhuks tainaribasid. Pane 12 tunniks külmkappi.

5. Võta kapist, kummuta alusele ja eemalda kile.  Purusta tainaribad ja puista koogile.