NÄDALA KOOK | Vahukoore-lehttainakook (2)
350 g Lehttainas
4 dl Rõõsk koor 35%

1 pk Suhkruga kondenspiim (250g)

2 tl Vanillisuhkrut
Valmistamine
10 tk
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika lehttainast u 1 cm ribad, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta u 15 minutit kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase jahtuda.
2. Vahusta koor tugevaks vahuks, nirista vahustamist jätkates vähehaaval hulka kondenspiim ja vanillisuhkur.
3. Kata piklik vorm, nt keeksivorm, toidukilega. Määri õhuke kiht kreemi vormi põhja, lao vormi ribad ja kata kreemiga. Vajadusel lõika tainaribad lühemaks ja säilita kaunistamiseks. Lao niimoodi kreemi ja tainakihte, kuni aineid jagub. Jäta ülejäävad tainaribad kaunistamiseks. Pealmiseks kihiks peab jääma kreem. Jäta 1 dl kreemi peale määrimiseks alles, kata kilega ja pane külmkappi.
4. Kata kook toidukilega ja suru käega kihid kokku, kuid nii et ei lõhuks tainaribasid. Pane 12 tunniks külmkappi.
5. Võta kapist, kummuta alusele ja eemalda kile. Purusta tainaribad ja puista koogile.
2 KOMMENTAARI