Isade aeg koos lastega on hindamatu!Foto: Ivan Svyatkovsky / Freepik.com
Vanemlus
14. november 2021, 09:16

ISADEPÄEVAKS VALMIS: vahvaid nippe ja tegevusi, mida koos issiga ette võtta (3)

Isadepäeva puhul võiksid jätta lapsed issiga ja pakkuda neile mõned vahvad nipid, mida üheskoos ette võtta. Näiteks võivad nad kokata või hoopiski joonistusmaja meisterdada. 

Toiduga mängitakse vaid koos issiga! Kui lastel kõhud korisevad ja nad süüa manguvad, tuleb põll ette panna ja kööki suunduda. Mõtle klassikalisele makaronide või pelmeenide keetmisele põnevam asendus, mis lapsi ka tegevuses hoiab.

  • Kiireks näksiks sobivad beebiporgandid ja kurgiviilud dipikastmega, juustupulgad, sügavkülmutatud marjad või kamapallid keefiriga.

  • Ka hommikupudru tegemine pole raketiteadus: kalla tavalised kaera- helbed kaussi, vala peale kuum vesi ja kata taldrikuga. Lase paar minutit haududa, sega sisse võitükk ja näputäis soola. Maitseks lisa pudrule banaaniviilud, mesi ja pähklipuru või hoopis riivitud juust.

  • Põneva banaanisushi tegemiseks koori banaan ja määri see kokku maapähklivõiga. Seejärel lase lastel ise sellele peale panna erinevaid katteid: küpsisepuru, seesamiseemneid, kookoshelbeid vms. Lõika banaan viiludeks ja laske hea maitsta.

  • Värsket mahla? Lükka metallkõrs apelsini sisse ja anna segadusevaba «klaas» lapse kätte. Kätega vilja pigistades ja kõrrega apelsinis sonkides saab veel rohkem mahla kätte.

  • Pühapäev on pannkoogipäev! Kui pliidi ääres seismine ära väsitab, mine lihtsama vastupanu teed. Sega kokku pannkoogitainas ja kalla ahjupannile. Tükelda sekka banaani ja maasikaid või puista üle marjadega ning pista ahju. Ei peagi ükshaaval kooke keerama.

  • Ikka saab jäätist. Kui lapsed nuruvad jäätist, aga seda pole, siis loodetavasti on sul külmkapis paar jogurtit. Lükka jäätisepulgad läbi väikeste jogurtitopside kaante. Pista topsid seejärel sügavkülma ja paari tunni pärast ongi jäätis valmis. Lase kraanist topsile kuuma vett ja jäätis vupsab iseenesest vormist välja.

Ei leia lapse söögitooli? Tee see ise enda maikast! Tõmba pluus üle toolileeni, pane laps toolile istuma ja säti pluus talle ümber. Pista lapse käed läbi särgi käistest ja ongi korralik turvatool laua ääres valmis.

Kaitse kodu plekkide eest. Maitsvat jäätist limpsivad lapsed võimalikult kaua! Et sulajäätis lapsi ja kodu ära ei määriks, suru jäätisepulk läbi muffinivormi või papptaldriku. See hoiab vedela jäätise riietele ja kätele voolamast.

Lapsed ei koonerda. Kui käes on kätepesuaeg, suuna lapsed vannituppa. Võid kindel olla, et kontrollimata jäävad nad sinna kauemaks. Hiljem leiad eest vahuse kraanikausi ja tühja vedelseebipudeli. Et segadust vältida, keri ümber pumba patsikumm, et väike paharet ei saaks vajutades kätte liiga palju seepi.

...aga issi tahab puhata! Kui oled lastega tegelemisest võhmal ja tahaksid ainult põrandal külitada, siis ka selleks on lahendus! Joonista oma valge T-särgi seljale linn tänavate, purskkaevude ja autoteedega ning tõmba pluus selga. Heida põrandale kõhuli ja lase silm looja, sest lastel on tegevust pikaks ajaks ja sinul tasuta massaažiseanss garanteeritud!

Kokka koos lastega või võtta hoopiski ette üks vahva mäng! Foto: Freepik.com

Imeline pappkast! Kui perre on hiljuti toodud uus pesumasin või praeahi, oled õnnega koos! Mida kõike ei saa tühja pappkastiga ette võtta!

  • Joonistusmaja. Tõsta laps pappkasti ja anna talle vildikad. Peagi näed, kuidas ta ennast hingetuks joonistab.

  • Lõika kasti ühe külje sisse aken. Lõika teise külge suurem auk ukseks ja ongi maja valmis. Las laps kaunistab maja, joonistades vildikatega seintele mööblit. Anna talle majja padjad, tekid ja mänguasjad. Sina kinnita teibiga kasti laele patareitoitel leedvalgusribad.

  • Lõika kasti külje sisse suur avaus ja paiguta kast nii, et laps saaks karbi sisse minna televisiooni saatejuhiks. Sina pikuta diivanil ja kuula päevakajalisi uudiseid.

  • Mängumaja. Kastist võib meisterdada veel auto, poe, lifti või hoopis kosmoselaeva. Võimalusi on küllaga!

Kui perre on hiljuti toodud uus pesumasin või praeahi, oled õnnega koos! Mida kõike ei saa tühja pappkastiga ette võtta! Foto: Tatiana Syrikova / Pexels

Nipp isadelt endilt! 

Isad on meistrid elu lihtsamaks mõtlemisel! Kui sina tahad diivanil lösutada, aga lapsele on vaja kiige peal hoogu teha, seo kiige külge pikk nöör, mis ulatuks tugitoolini. Valmista endale võileib, istu maha ja muudkui tõmba kiigel istuvale lapsele hoogu juurde. Päris pisikest last kiigutades pehmenda kiike patjadega, sest varsti märkad, kuidas ta silma looja laseb.

Suuremat last õpeta sama nipiga pesapalli mängima. Kinnita spinningu konksu külge pehme pall ja riputa lapse ette. Tema äigab kurikaga ja pall lendab! Aga sina saad selle spinninguga tagasi enda juurde kerida. Pole vaja kordagi toolilt tõusta!