Matkale ja loodusesse lusikapannkooke küpsetama!Foto: Hele-Mai Alamaa
Nipid
3. november 2019, 06:31

PÄEVA MÕTE | Matkale ja loodusesse lusikapannkooke küpsetama! (1)

Seekord on metsaköögi karbikese asemel hoopis pudel, milles pannukatainas. Külma ilmaga, et ei peaks metsas jahu ja munadega lödistama, on mõnusam tainas kodus valmis vispeldada ja metsas koogid vaid praadida. Soovitan ka puud bensiinijaamast kaasa haarata!

Vaja läheb (jagub kuuele):

  • 6 muna
  • näpuotsaga soola
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 6 dl petti, keefirit või hapupiima
  • 1–2 sl suhkrut
  • tikutopsisuurune tükk võid
  • praadimiseks õli
  • kookidega söömiseks mõnd mõnusat kodust moosi

Valmista kooke nii:
1. Enne metsa minemist valmista kodus tainas. Selleks löö munad kaussi ja klopi soolaga lahti.
2. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, vispelda korralikult, lisa hapupiimatoode ja suhkur ning sulatatud või. Tainas jääb suhteliselt paks, nii et sellest on mõnus
pannile pisikesi lusikakoogikesi kallutada.
3. Kalla tainas lehtri abil pudelisse, kork peale ja … metsa. Ükskõik, kas vihmas või tuules, külmas või märjas, kummikud poolest saadik sopas, ikka on tore. Tea, et paljudel RMK platsidel on katus pea kohal, nii et ära ilma pärast küll minemata jäta!

Tea, et paljudel RMK platsidel on katus pea kohal, nii et ära ilma pärast küll minemata jäta! Foto: Hele-Mai Alamaa

Munad, ja siis jahu?!
Jah! Just selles järjekorras aineid segades, nagu retseptis, ei jää tainasse tükke.

Metsas läheb vaja:
• lõkke süütamise vahendeid või priimust
• panni
• pannilabidat
• igale sööjale taldrikut ja kahvlit

Hele-Mai Alamaa (45) on fotograaf, kellele meeldib matkata ja looduses nii süüa valmistada kui ka süüa. Selleks on ta välja mõelnud nutika karbisüsteemi, mis teeb toiduvalmistamise looduses lihtsaks, ja innustab ehk sindki metsa
minema.

Seekord on metsaköögi karbikese asemel hoopis pudel, milles pannukatainas. Foto: Hele-Mai Alamaa