Toiduuudised

ÕHTULEHE TEST: viirustele vastu ehk milline marineeritud küüslauk on parim?  (1)

Kersti Eero, 2. november 2019, 00:01
Marineeritud küüslauk on kaotanud kolmandiku oma tervistavatest omadustest ja kaks kolmandikku krehvtisusest.Foto: Panthermedia

Valmistudes igasügiseseks viirusteperioodiks, proovisime oma järjekordsel pimetestil marineeritud küüslauke. Sest nagu kinnitab küüslaugurestorani Balthasar peakokk Sergei Trunov, on marineeritud küüslauk kaotanud vaid kolmandiku oma tervistavatest omadustest. Üks toode võis meie järjekordsel pimetestil koguda maksimaalselt 90 punkti.    

„Üldmulje on üllatavalt hea,“ tõdeb meie üheksaliikmeline žürii üllatavalt üksmeelselt pärast kaheksa küüslaugupurgi proovimist. Üsna üksmeelselt kurdetakse ka, et enamikul proovitud hoidistest küüslaugumaitset napib, rääkimata küüslaugule omasest krehvtisusest. Paaril korral, kui krõmpsu küüslaugu asemel satub hamba alla täielik tössakas, saab žürii juba suisa kurjaks. 

Edasi lugemiseks: