Küpsetised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Linnukook ehk mango-kõrvitsa kook (2)

Evelin Ilves, 3. november 2019 07:15
KõrvitsakookFoto: PantherMedia/Scanpix
Olen selle retsepti oma failidesse kunagi salvestanud Linnukoogi nime all. Ehk tegu on minu tütre tirtsuaja lemmikuga. 

Koostisosad
1 kg Puhas kõrvits
500 gr Mangopüree
500 ml Rammusam maapiim
100 gr Pruun suhkur
5 tk Muna
200 gr Kartuli või maisitärklis
100 gr Pekaanipähklid
Maitseks soola, vaniljet

Valmistamine

Tükelda kõrvits, keeda või küpseta väikse suhkruga pehmeks, sega mangopüreega, hauta aeglaselt paksu põhjaga potis vesi välja, püreeri.

Seejärel sega juurde piim, tärklis ja sool. Vahusta munad pruuni suhkruga, maitsesta vaniljega (või tilga Vana Tallinnaga), sega kõik kokku, kaunista pähklitega, küpseta 180C juures veevannis 50 minutit. Võid kasutada pekaanipähklite asemel kreeka pähkleid.

Jahuta, serveeri jäätise või vaniljekreemiga.

Armastust teie padadesse ja südameisse!

Samal teemal

15.12.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: jõulukapsad mango ja mandariinidega
08.12.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tomatimöks, mida valmistada jääkidest
01.12.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: punane läätseroog dhal India köögist – hea siis, kui sajab jääd
17.11.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tee ise seitanit ehk vegan-liha