Baklažaanilootsikud hakkliha, feta ja tomatitega Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
2. november 2019, 07:30

LAUPÄEVA RETSEPT | Baklažaanilootsikud hakkliha, feta ja tomatitega

Mõnusalt pehmeks ja mahlaseks küpsenud baklazaan ning maitseküllane hakklihatäidis annavad kokku väga mõnusa kombinatsiooni. Hakklihale annab head mekki baharat ehk  Lähis-Idas pärit seitsme vürtsi segu, millega saab maitsestada liha, köögivilju, riisi ja muudki. Baharati koostises on paprika, koriander, must pipar, vürtsköömned, kaneel, muskaatpähkel, kardemon, nelk, cayenne pipar. Kui seda maitseainet  käepärast ei ole, maitsesta roog meelepäraseks eelmainitud vürtsidega.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Väike baklazaan
4 spl Oliiviõli
1 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
TÄIDIS
1 tk Suur sibul
3 spl Oliiviõli
400 g Lamba- või veisehakkliha
Sool
1 spl Baharati maitseaine
1 tl Kaneel
0.5 tl Kurkumi
2 spl Tomatipüree
12 tk Kirsstomat
80 g Feta juust
Serveerimiseks hakitud petersell

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Poolita baklazaanid pikuti ja lõika koorest väike lõik ära, et baklazaanipoolik seisaks ilusasti püsti. Lõika viljaliha terava noa otsaga risti-rästi läbi, kuid ära lõika kooresse.

2. Aseta baklazaanid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lõikepool üleval.  Sega 4 sl oliiviõli hulka purustatud küüslauk ja maitsesta soola-pipraga. Pintselda baklazaanid igast küljest õliga kokku. Pane ahju ja küpseta 15-20 minutit kuni viljaliha on kuldne ja katsudes tundub pehme.

3. Kuni baklazaanid on ahjus,  haki sibul ja prae pannil 1 sl õlis kuldseks. Lisa pannile ülejäänud õli ja pruunista selles hakkliha. Maitsesta soolaga, sega hulka vürtsid ja hauta 3-4 minutit. Sega hulka tomatipüree ja 3-4 sl vett. Hauta veel 3 minutit.

4. Tõsta segu baklazaanidele. Pane peale poolitatud tomatid ja feta juustu kuubikud ning küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust ja raputa peale hakitud peterselli.