Selle tuntud desserdi nimi vihjab magustoidu koostisosadele: banaanile ja toffee’le ehk pehmele kooreiirisele. Foto: Kristi Rebane
Küpsetamata magustoidud
2. november 2019, 12:44

Iga maiasmoka unistus: kodune banaani-kooreiirisemaius ehk banoffee

Selle tuntud desserdi nimi vihjab magustoidu koostisosadele: banaanile ja toffee’le ehk pehmele kooreiirisele. Klassikaline versioon on muretaina ja vahukoorega, kuid kodus võiks teha lahjemat pokaalivarianti küpsiste ja hõrgu jogurtikreemiga.

Vaja läheb (neljale):

  • 2 küpset banaani
  • 1 dl vahukoort
  • 370 g tops Kreeka jogurtit
  • 190 g (1 tops) keedetud kondenspiima
  • 8 digestiivküpsist
  • kaunistuseks veidi šokolaadi või kakaopulbrit

Pane dessert pokaali nii:
1. Koori ja viiluta banaanid 0,5 cm paksusteks tükkideks.
2. Vahusta koor ja sega jogurtiga ühtlaseks.
3. Purusta näppudega iga magustoidupokaali põhja 1 küpsis, tõsta peale 1 sl
kondenspiima, mõni banaaniviil ja 2 sl jogurtikreemi.
4. Lao pokaalidesse samas järjekorras, alustades taas küpsistest, teine kiht.
5. Kaunista magustoit riivitud šokolaadiga. Maiusta kas kohe või hoia desserte serveerimiseni külmkapis.

Hea teada!
Kui tead, et dessert peab sööjaid veidi ootama, siis vaata, et pealmine kreemikiht kataks kõik banaaniviilud – nii ei lähe need seistes pruuniks.