Küpsetamata magustoidud

Iga maiasmoka unistus: kodune banaani-kooreiirisemaius ehk banoffee 

Kristi Rebane, 2. november 2019 12:44
Selle tuntud desserdi nimi vihjab magustoidu koostisosadele: banaanile ja toffee’le ehk pehmele kooreiirisele. Foto: Kristi Rebane
Selle tuntud desserdi nimi vihjab magustoidu koostisosadele: banaanile ja toffee’le ehk pehmele kooreiirisele. Klassikaline versioon on muretaina ja vahukoorega, kuid kodus võiks teha lahjemat pokaalivarianti küpsiste ja hõrgu jogurtikreemiga.

Vaja läheb (neljale):

  • 2 küpset banaani
  • 1 dl vahukoort
  • 370 g tops Kreeka jogurtit
  • 190 g (1 tops) keedetud kondenspiima
  • 8 digestiivküpsist
  • kaunistuseks veidi šokolaadi või kakaopulbrit

Pane dessert pokaali nii:
1. Koori ja viiluta banaanid 0,5 cm paksusteks tükkideks.
2. Vahusta koor ja sega jogurtiga ühtlaseks.
3. Purusta näppudega iga magustoidupokaali põhja 1 küpsis, tõsta peale 1 sl
kondenspiima, mõni banaaniviil ja 2 sl jogurtikreemi.
4. Lao pokaalidesse samas järjekorras, alustades taas küpsistest, teine kiht.
5. Kaunista magustoit riivitud šokolaadiga. Maiusta kas kohe või hoia desserte serveerimiseni külmkapis.

Hea teada!
Kui tead, et dessert peab sööjaid veidi ootama, siis vaata, et pealmine kreemikiht kataks kõik banaaniviilud – nii ei lähe need seistes pruuniks.

Samal teemal

14.03.2020
Kohupiima-mangopokaal krõmpsuva küpsise-šokolaadipuruga
11.01.2020
Imeline magusroog: karamellised rummibanaanid jäätisega
30.10.2019
Argine ahvatlus: mõnusalt mahlane kookose-õunakook
27.10.2019
Seda sa pead proovima: valmista soolakaramelliga õuna-juustukook