Hommikusöögi retseptid

PÄEVARETSEPT | Porgandivahvlid (1)

Pille Enden, 1. november 2019, 08:07
PorgandivahvlidFoto: Jaan Heinmaa
Mõnusaid krõbedaid vahvleid saab serveerida täidisega, milleks võib olla meelepärane salat või lihtsalt sink-juust, kuidas rohkem meeldib. Serveeri vahvleid kindlasti samal päeval, sest muidu muutuvad  nad pehmeks. 

Koostisosad
120 g Porgand
1 tk Muna
4 dl Porgandimahl
25 g Sulatatud või
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
PORGANDI-FETA JUUSTU SALAT
2 tk Porgand
2 spl Majonees
1 tk Küüslauguküüs
100 g Feta juust
Must pipar
12 tk Salatileht

Valmistamine

12 tk

1. Riivi porgand peene riiviga. Klopi muna lahti, klopi hulka pool porgandimahlast ja kogu sulatatud või. Lisa jahu ja sool ning klopi ühtlaseks paksemaks tainaks.

2. Lisa hulka ülejäänud mahl ja riivitud porgand. Sega hästi läbi ja lase 30 minutit seista.

3. Kuumuta vahvlimasin. Tõsta ühe vahvli jaoks masinasse 2 kuhjaga supilusikatäit tainast ja küpseta helepruunid krõbedad vahvlid. Võta masinast, keera kuumalt rulli  ja lase jahtuda.

4. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga, sega majoneesiga. Sega hulka purustatud küüslauk ja murendatud feta juust ja maitsesta musta pipraga.

Pane igasse vahvlitorbikusse salatileht ja supilusikatäis porgandi-juustusalatit. Serveeri kohe.