Jahedaks tõmbuv ilm kutsub kodus soojendavaid toite valmistama, näiteks seda taihõngulist vokirooga.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
29. oktoober 2019, 12:03

Kiirelt valmiv ja soojendav õhtusöök: taipärane riisinuudlivokk kanaga

Jahedaks tõmbuv ilm kutsub kodus soojendavaid toite valmistama, näiteks seda taihõngulist vokirooga. See on ka suurepärane kiire päeva õhtusöök, jõudes lauale isegi vähem kui 20 minutiga.

Vaja läheb:

  • 2 kanafileed
  • 1 suur punane paprika
  • 1 baklažaan (või suvikõrvits)
  • 200 g lehtkapsast (või 100 g beebispinatit)
  • 2 küüslauguküünt
  • 350 g lamedaid riisinuudleid
  • 3 sl õli
  • 1 sl rohelist karripastat
  • sojakastet (maitse järgi)
  • serveerimiseks laimi ja värsket koriandrit

Valmista vokirooga nii:
1. Tükelda kana, puhasta ja tükelda paprika ning baklažaan, pese ja nõruta
lehtkapsas, haki küüslauk.
2. Keeda riisinuudleid pakil oleva juhise järgi.
3. Kuni nuudlid keevad, kuumuta pannil pool õlist, prae kana selles kuldseks ja tõsta ootele.
4. Ülejäänud õlis kuumuta karripastat umbes minutike. Siis lisa pannile paprika,
küüslauk ja baklažaan ning prae vilju 6–7 minutit.
5. Tõsta pannile ka kana, veega nõrutatud riisinuudlid ja lehtkapsas ning kuumuta kõik läbi. Vajadusel lisa veidi vett.
6. Maitsesta rooga sojakastmega, et see oleks parajalt soolane. Serveeri vokki
laimisektorite ja värske koriandriga.

Hea teada!

  • Karripasta leiad poest maitseaineriiulist.
  • Kana asemel võid kasutada ka lõhefileed või tofut.