Broilerisüdame-juurviljahautis Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
28. oktoober 2019, 15:18

VIIS ODAVAT RETSEPTI: kanasüdametest saab maitsvaid ja soodsaid õhtusööke

Kui palgapäeva eel ulub rahakotis tuul, ei pea ometigi maitsvast õhtusöögist loobuma. Erinevate rupskite, nagu näiteks kanasüdamete  kilohind on isegi Tallinna turgudel alla kolme euro. Ka neist saab pisukese haudeajaga maitsva ja huvitava roa.

Kanasüdamed ja üldse süda võib olla üsna lihaseline ja tuim tükk. See vajab kenasti hautamisaega. Kui pole viitsimist seda võimaldada, saab ka lihtsamalt – aja see palake läbi hakklihamasina. Või haki pisemateks tükkideks. 

Klikka retseptil: Broilerisüdame-juurviljahautis 

Broilerisüdame-juurviljahautis Foto: Jaan Heinmaa

Koduselt lihtne roog, milles broilerisüdamed on koos juurviljadega pehmeks haudunud. Lisaks on see ka hinnalt üsna soodne.

Klikka retseptil: Delikatess-salat kanasüdametest 

Delikatess-salat kanasüdametest Foto: Seljamaa Fotostuudio

See salat sobib hästi sakuskaks, lihtne teha ning maitseb hää.

Klikka retseptil: Kanasüdame-porgandipada 

Kanasüdame-porgandipada Foto: Jaan Heinmaa

Lihtne ja odav roog, mis maitseb sama hästi nii riisi, kartuli kui ka pastaga, aga ka niisama. Viimasel puhul lisa pisut rohkem porgandeid.

Klikka retseptil: Südamehautis 

Südamehautis Foto: Jaan Heinmaa

Lihtne argiõhtune roog, mis valmib kiirelt ja maitseb hästi. Külmutatud broilerisüdamed  ei maksa palju ning neid on müügil enamikus suuremates poekettides. Keeda kõrvale tatart, riisi või kartuleid.

Klikka retseptil: Süda tomatikastmes 

Süda tomatikastmes Foto: Jaan Heinmaa

Kastme valmistamiseks sobib nii sea-, veise- kui kanasüda. Veisesüda tahab hautamiseks pikka aega, teised valmivad kiiremini. Kanasüdant pole eelnevalt ka keeta üldse vaja.