Foto: PantherMedia/Scanpix
Hommikusöögi retseptid
27. oktoober 2019, 12:49

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: gluteenivaba mandli-kookose leib, et kõht lööks nurru (11)

Üks tore gluteenivaba leivaretsept, mis aeglasel nautimisel isegi natuke desserdina mõjub. Head maiustamist.
Koostisosad
3 Muna
80 gr Mandlijahu
2 spl Kookosjahu
1 spl Psyllium hysks jahu
1 tl Söögisööda
Mahl
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Meresoola
1 spl Kartulitärklist
40 gr Hakitud sarapuupähklid
30 gr Kõrvitsaseemned

Valmistamine

Sega suures kausis jahud küpsetuspulbriga ja soodaga (soodale piserda enne sidrunimahla).

Teises kausis klopi lahti munad ning sega vedelik kokku jahudega. Lõpus sega sisse pähklid ja seemned.

Lase taignal 15-20 min paisuda (psyllium paisub). Kalluta segu leivavormi, silu märja käega siledaks ning küpseta eelsoojendatud ahjus 250 kraadi juurs 10 minutit, siis alanda kuumus 175 kraadini ja küpseta veel 20-25 minutit.

Hea oleks kasutada auru või panna ahju põhja kauss veega või jääkuubikutega.

Naudi või ja meega või mistahes soolase või magusa leivakattega.