HEAD KÕRVITSAKOOGI PÄEVA: 10 tervislikku ja maitsvat hõrgutist, mis ei riku taljet
Kõrvits on meiekandi pimeda aja päike, milles mõnusalt vajalikke kiudaineid, mineraale ja vitamiine ning ohtralt head maitset. Tegemist on tõeliselt mõnusa küpsetise-materjaliga, millest saab teha nii magusaid kui ka soolaseid saiu ja kooke.
Klikka retseptil: Tarte Tatin kõrvitsast
Tagurpidipirukaid saab teha ka soolastena. Seda küpsetist pole üldse keeruline valmistada – proovige ära!
Klikka retseptil: Ameerika kõrvitsapirukas
Klassikaline Ameerika kõrvitsapirukas, mida seal valmistatakse traditsiooniliselt novembris tähistatava tänupüha lauale. Pirukas kaunistatakse samast tainast tehtud lehekesekujuliste kaneeliküpsistega.
Klikka retseptil: Lihtne kõrvitsa-õunakook
Veel üks lihtne koogike. Kõrvitsale ja õunale võid peale valada ka ebaküdoonia- või alõtšamahla – see ei lase viljadel tumedaks muutuda ja annab koogile hapukat värsket mekki. Eelista paksema konsistentsiga keefirit, sobib ka jogurt.
Klikka retseptil: Õunapirukas porgandi ja kõrvitsaga
Mõnus soolasem plaadipirukas, hea hommikueineks.
Klikka retseptil: Kõrvitsakook rummise kondenspiimakreemiga
See on tõeline prouade kook, sest maitseb veidi luksuslikult ja sobib hästi kange kohvi kõrvale. Valmistamiseks kulub küll aega, aga see-eest võib kooki hakata kohe sööma, kui viimased pähklid on peale puistatud.
Klikka retseptil: Kõrvitsakook ingveriga
Sügisese kõrvitsauputuse ajal tasub küpsetada maitsvat ja mahlast kõrvitsakooki, millele annavad mõnusa meki toorjuustukate ning vürtsikad kuivatatud ingveritükid.
Klikka retseptil: Kõrvitsakoogikesed
Tänu keeksivormi kumerustele näevad need koogikesed välja kui väikesed kõrvitsad. Võid koogi küpsetada ka ühes suures ümmarguses keeksivormis - siis saad ühe suurema "kõrvitsa".
Klikka retseptil: Kõrvitsa pätsikud
Pehmed, mõnusalt pähklised ja šokolaadised pätsikud, mis õhukindlas purgis säilivad mahlasena mitu päeva just tänu kõrvitsale.
Klikka retseptil: Kõrvitsa-martsipanikook
Eriti rikkalik kook, mis saab oma kauni värvi muskaatkõrvitsast.
Klikka retseptil: Karamelline kõrvitsakook
Magusad lõhnad tood tuppa maitsva kõrvitsapirukaga, kuhu on sisse pikitud suur hulk terveid mandleid. Kasuta täidises kindlasti pruuni suhkrut (Demerara, fariin- või melassisuhkur), nii küpseb täidis ahvatlevalt karamellimaitseliseks. Kogus 8 lõiku.
Kommentaarid (0)