Peenelt tükeldatud küüslauk muutub kuumutades magusamaks, kui tärklis suhkruks muutub.Foto: Panthermedia
Toiduuudised
26. oktoober 2019, 00:01

Gastronoomia saladused: kuidas kokates küüslaugu maitset mõjutada ja köögiviljad krõmpsuks küpsetada?

Riputades vartega küüslaugusibulad kaheks nädalaks õhu kätte, võimaldab see suhkrutel ja maitseühenditel varrest küüntesse jõuda ja muudab küüslaugumaitse tugevamaks. See võimendub ka siis, kui purustatud küüslauguküüs enne kasutamist minutiks seisma jätta, kirjutab Stuart Farrimond oma raamatus „Gastronoomia. Praktilised küsimused. Teaduslikud vastused“.  

Riputades vartega küüslaugusibulad kaheks nädalaks õhu kätte, võimaldab see suhkrutel ja maitseühenditel varrest küüntesse jõuda ja muudab küüslaugumaitse tugevamaks. See võimendub ka siis, kui purustatud küüslauguküüs enne kasutamist minutiks seisma jätta, kirjutab Stuart Farrimond oma raamatus „Gastronoomia. Praktilised küsimused. Teaduslikud vastused“.  

Sibula ja porruga samasse lauguliste perekonda kuuluv küüslauk sisaldab külluslikult teravalõhnalist väävlit. Sarnaselt sibula ja porruga vabaneb ka küüslaugu maitse siis, kui selle rakud purunevad.

Edasi lugemiseks: