SÖÖ VÕI SILMADEGA: Eesti parimale kondiitrile tõi võidu tort, mis nõudis valmimiseks ligi kolm päeva
Eesti Leivatööstuse kondiitri, võidutöö autori Kadri Reinachi sõnul koosnes tort red velvet'i põhjast, laimi-jogurti kreemist ning vaarikatest, katteks oli kasutatud nii tavalist kui ka karamellišokolaadi. “Kuna tegemist oli juubeliks valmiva tordiga, siis tundus sobiv see just pudelikujuline teha,” selgitas kondiiter. Kõrge tunnustuse pälvinud tordi valmistamiseks läks aega ligi kolm päeva.
Messikülastajatel oli täna võimalus hääletada oma lemmiku poolt, enim publiku hääli kogus Tartu Kutsehariduskeskuse poolt tehtud tort. Kõikidel osalejatel tuli valmistada ettevõttes meeskonnatööna pidulik tort teemal Eesti Leivaliit 30 ning lisaks žüriile ja messikülalistele maitse hindamiseks väikesed ampsud. Žüriisse kuulusid Aivar Soo, Gunta Duka, Raimo Elonen, Maarika Aarniste ning Adomas Galinis, kes hindasid osalevate tortide välimust, maitset, originaalsust ning väljapanekut.
Kõik võistlusel osalenud torte saab Tallinna Toidumessil uudistada kuni messi lõpuni. Järjekorras 27. korda toimuval toidumessil osaleb ligi 200 ettevõtet ja väljapanekuga tutvuma oodatakse enam kui 7000 toiduala liidrit, otsustajat ja ala uustulnukat. Tallinna Toidumess on suunatud vaid ärikülastajatele, toiduala spetsialistidele.
Kommentaarid (0)