Täidetud maguspaprikad tomati-kurgi-sibulasalatiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 20 minutit ahjus
2 tk Maguspaprika
1 pott Värske (leht)petersell
300 g Hakkliha
100 g Feta
0.5 tl Suitsupaprikapulber
Oliiviõli
Sool
Must pipar
SALAT
1 tk Väike punane sibul
250 g Marineeritud kurk
250 g Kirsstomatid
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Suhkur
Valmistamine
1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Pese paprikad, poolita pikuti ja eemalda seemned.
2. Sega hakkliha hulka pool hakitud petersellist, murendatud feta, paprikapulber, 2 sl õli ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta paprikapoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jaga hakklihasegu võrdselt sisse. Nirista igale peale umbes supilusikatäis oliiviõli ja küpseta umbes 20 minutit.
3. Vahepeal valmista salat: koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks, viiluta krugid paksemateks viiludeks ja poolita kirsstomatid. Tõsta köögiviljad kaussi, lisa ülejäänud hakitud petersell, sidrunimahl ja 2–3 sl oliiviõli. Sega läbi ning maitsesta kergelt soola, pipra ja vähese suhkruga.
4. Serveerimisel jaga salat taldrikutele ning tõsta täidetud paprikapoolik peale. Paku juurde meelepärast leiba-saia.
Kommentaarid (0)