Lihatoidu retseptid

PÄEVARETSEPT | Täidetud maguspaprikad tomati-kurgi-sibulasalatiga 

Tiina Lebane, 23. oktoober 2019, 08:27
Täidetud maguspaprikad tomati-kurgi-sibulasalatigaFoto: Jaan Heinmaa
Piklikud maguspaprikad küpsevad lihtsa hakkliha-fetatäidisega kiiresti ja on taldrikul efektsed. Valmista juurde parajalt pikantne kirsstomatite, sibula ja marineeritud kurgi salat ning paku kõrvale näiteks pehmet lavašši või rukkileiba. Vahelduseks kasuta koduse segahakkliha asemel kana- või veisehakkliha ja asenda feta hoopis kitsejuustuga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Maguspaprika
1 pott Värske (leht)petersell
300 g Hakkliha
100 g Feta
0.5 tl Suitsupaprikapulber
Oliiviõli
Sool
Must pipar
SALAT
1 tk Väike punane sibul
250 g Marineeritud kurk
250 g Kirsstomatid
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Suhkur

Valmistamine

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Pese paprikad, poolita pikuti ja eemalda seemned.

2. Sega hakkliha hulka pool hakitud petersellist, murendatud feta, paprikapulber, 2 sl õli ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta paprikapoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jaga hakklihasegu võrdselt sisse. Nirista igale peale umbes supilusikatäis oliiviõli ja küpseta umbes 20 minutit.

3. Vahepeal valmista salat: koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks, viiluta krugid paksemateks viiludeks ja poolita kirsstomatid. Tõsta köögiviljad kaussi, lisa ülejäänud hakitud petersell, sidrunimahl ja 2–3 sl oliiviõli. Sega läbi ning maitsesta kergelt soola, pipra ja vähese suhkruga.

4. Serveerimisel jaga salat taldrikutele ning tõsta täidetud paprikapoolik peale. Paku juurde meelepärast leiba-saia.