Ingveriporgandisalat Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
22. oktoober 2019, 08:25

VEGAN PÄEVARETSEPT | Ingveriga porgandisalat (4)

Vahel piisab heaks enestundeks vaid õigest salatist. Näiteks sellestsamast siin, kus porgandid saavad maitset ingverist, sidrunist ja meest ning kus oranži-rohelise värviühendus on lihtsalt imekaunis!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Porgand
20 g Värske ingver
1 tk Leht- , frisee- või Rooma salat
4 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 tl Vedel mesi
5 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
2 spl Soolased röstitud maapähklid

Valmistamine

1. Koori porgandid ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Haki kooritud ingver peeneks. Eralda salatilehed, loputa ja kuivata ettevaatlikult köögipaberiga.

2. Kastmeks sega kokku 3 sl sidrunimahla, 1 tl mett, ükshaaval 4 sl õli ning maitsesta vähese soola ja pipraga.

3. Kuumuta keskmisel kuumusel poti põhjas 1 sl õli, lisa porgandid, ingver ja noaotsaga soola ning kuumuta segades paar minutit. Lisa viimane osa sidrunimahla ja mett ning hauta kaane all 8–10 minutit. Kontrolli maitset ja kui vaja, siis lisa veidi soola ja pipart.

4. Rebi taldrikutele salatilehed väiksemaks, tõsta ingveriporgandid rohelisele, nirista üle kastmega ja puista pähklid peale.  

NB! Veganvariandi jaoks asenda mesi agaavisiirupiga.