Linnuliha retseptid

SOMBUSE AJA RETSEPT: kreemine kana-riisisupp, ehtne lohutustoit 

Pille Enden, 5. november 2019, 07:05
Kreemine kana-riisisuppFoto: Jaan Heinmaa
Rikkalik ja rammus rohkelt juustu ja koort sisaldav supp on sombuse aja lohtustoit. Võimalusel pane supi sisse koos puljongiga keema ka parmesani juustu koor, see osa mis on nii kõva, et muuks kasutada ei saa, kuid supis keedes annab mõnusa maitse. Kolme riisi segu võib asendada metsiku või valge riisiga.  

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Suur porgand
2 tk Sellerivars
400 g Kanafilee
2 dl Kolme riisi segu
2 spl Rapsiõli
1.2 l Kanapuljong
1 spl Värske tüümian
1 dl Riivitud parmesan
120 g Maitsestamata toorjuust
2 dl Toidukoor
Sool
Must pipar
Serveerimiseks riivitud parmesani juustuu ja tüümiani

Valmistamine

1. Koori ja haki küüslauk, sibul ning porgandid. Lõika seller väikesteks kuubikuteks ja kanafilee u 2 cm kuubikuteks. Loputa riis.

2. Hauta sibul õlis supipoti põhjas klaasjaks, lisa porgand, küüslauk ja kanakuubikud ning prae läbi.

3. Lisa seller, loputatud riis, puljong ja hakitud tüümian. Hauta 15-20 minutit, lisa riivitud parmesan ja toorjuust ning kuumuta kuni juustud on sulanud. Sega aeg-ajalt, lisa koor kuumuta peaaegu keemiseni ja võta pott pliidilt. Timmi maitse soola ja pipraga sobivaks. Serveeri riivjuustu ja tüümianiga.